Fotograf: Björn Sandberg

Tisdagens match borta mot Utsiktens BK i Superettan slutade mållöst, 0-0.

Matchen var den första 0-0-matchen för i år i Superettan, både för Trelleborgs FF och Utsiktens BK.

- Bra att hålla nollan såklart efter fyra i baken senast, men känns ändå lite tungt - vi hade hoppats på mer, säger Kristian Haynes efter matchen.

- En match som de får dit de vill mer än dit vi vill, så kan man säga.

Endast 127 personer hade tagit plats på Bravida Arena på tisdagskvällen. De fick se en match mellan Utsiktens BK som försökte bryta en förlusttrend - och Trelleborgs FF som ville tillbaka in i vinnarspåret.

Vårens möte, som också var premiären i Superettan, slutade med 1-0-seger för Trelleborgs FF - tisdagens möte slutade mållöst.

- Där blev liksom inget organiserat spel någon gång känner jag idag, varje gång vi är förbi så blir det frispark. Blir hackigt.

- Men man förstår varför de tar sina poäng i serien, de är tuffa att möta, de spelar på gränsen hela tiden. Hade velat att våra spelare hade blivit mer skyddade av domaren. Men i slutändan är det vi som behöver göra det bättre.

Det var mycket dueller på planen, tuffa, på gränsen till fula. I första halvlek skapades ett par skapliga lägen - mest för Utsiktens BK.

Trelleborgs FF fick inget riktigt flyt och det som hände framåt var genom Henry Offia, som så alltid var på språng.

- Det här är en tuff bortamatch, vi får inte till någon bra träff. Nåt halvläge sådär, där Offia hade några lägen där man vill ha mer.

I andra halvlek kom det bättre lägen, de bästa hade Utsiktens BK och Nsima Peter. Men saknades inte skärpa så stod Kasper Kristensen i vägen med ett antal vassa räddningar.

På andra hållet hade Nicolas Mortensen ett jätteläge, men hans avslut från nära håll gick i block.

Matchen slutade 0-0.

- Kasper gör 2-3 direkt matchavgörande räddningar och andra fina utrusningar, som håller oss i matchen.

- Men det är som vi sa efter premiären, Utsiktens BK kommer ta sina poäng, de kommer ställa till det för många lag i denna serien.

- De gjorde det bättre utefter sina förutsättningar och därför var de väl lite närmare segern idag.

Redan i 26e matchminuten tvingades Felix Hörberg till byte i gästande TFF. Exakt hur allvarligt det är, är såklart alldeles för tidigt att säga.

- En tackling bakifrån, utan någon boll. Olyckligt att behöva byta ut Felix där, för han var en nyckel i denna matchen med sin snabbhet. Det är alldeles för tidigt att säga något om skadan, men just nu hoppas vi bara att det är så lindrigt som bara möjligt, säger Haynes.

Nästa match är om exakt en vecka, det också på bortaplan - mot Västerås SK. Avspark 19:00.

- Det är bara att ställa in huvudet på att det kommer många såna här matcher i Superettan, som är oerhört jämn. Nu blickar vi framåt mot en ny konstgräsmatch borta mot Västerås SK, avslutar Kristian Haynes.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Jesper Modig, Bödvar Bödvarsson - Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Johan Blomberg (ut 85) - Felix Hörberg (ut 26), Nicolas Mortensen (ut 81), Henry Offia.

Avbytare:

Andreas Larsen, Mikko Viitikko, Anton Tideman, Mohammed Saeid (in 85), Liam Olausson (in 81), Lukas Minter Wettergren, Haris Brkic (in 26).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-08-09
Kategori: A-lag