Fotograf: Björn Sandberg

Med två mål från Tilde Olsson tog damerna tre poäng borta mot Halmstads BK på lördagen. Matchen, som var återstarten av Division 1 Södra Götaland, slutade 1-2.

Med de tre poängen blev det också revansch för den sura förlusten i premiären.

- Har fasat för denna matchen länge, alltid tufft att komma hit, alltid tuffa att möta. Ett HBK som tutar och kör, att då åka härifrån med tre poäng är guld värt verkligen, säger Hans Malmgren efter matchens slut.

- Tyvärr en plan som inte bjuder på skönspel. Vi kommer från en fantastisk matta hemma och möts av detta, gynnar ju inte oss som vill spela boll och hela den biten. Otroligt svårspelad, men lyckas ta en trea - och det är vi såklart grymt nöjda med.

- Tycker, att i det stora hela, så gör vi en helt okej match.

För dagen rödklädda TFF tog ledningen i matchenefter 16 minuter. Efter en boll i ribban petade Tilde Olsson in 1-0 till TFF och utnyttjade svagt försvarsspel i hemmalaget.

Precis innan paus var sen Tilde Olsson framme igen - och då petade hon in 2-0 till gästande TFF.

Med en 2-0-ledning in i paus kändes det som att det skulle bli en bekväm resa matchen igenom - men det skulle bli nervöst, det skulle bli darrigt och spännande.

I början på andra halvlek tog Halmstad över mer och spelade upp sig rejält. Efter att ha haft ganska exakt noll farliga lägen i första, så radade de upp lägen i början på andra.

Med bra målvaktsspel och en nypa tur höll dock TFF bollen borta från nät.

- Ja det kändes verkligen tryggt efter första, framförallt kan jag tycka att efter första 20-25 så har vi rätt bra kontroll på det hela. Skapar mycket på fasta, men inte riktigt millimetrarna med oss.

- Håller upp det, börjar våga spela mer själva, betydligt mer än vi gjort innan. Var väl medvetna om att HBK skulle gå för det, typiskt HBK-spel. De gör det bra, riktigt bra.

Men, i 75e minuten så kom det ett reduceringsmål efter en hörna. Samtidigt som HBK låg på för en kvittering så hade TFF chanser att punktera tillställningen helt.

- Vi sloknar väl lite, samtidigt som de är bra. Kanske, med facit i hand, så kanske vi skulle gått lite lugnare på de lägen vi har - lite mer koncentration. Vi saknar ju inte lägen att ställa om och punktera, absolut inte.

- Där är ett par riktigt bra lägen. Men i ärlighetens namn så har de bäst lägen i andra halvlek.

I matchens sista skälvande minuter var det både jätteräddningar och bollar som dansade på Erika Nykjaers mållinje.

Efter en massa tillägg så blåste domaren i pipan - och alla TFFare drog en lättnades suck. Tre poäng i återstarten borta mot svårspelade Halmstads BK.

- Jag tycker vi är värda de tre poängen om man slår ihop denna matchen med matchen i våras. Då var det inte rättvist att de tog tre poäng, kanske var det inte heller rättvist att vi tog tre idag.

- Vi visar att vår attityd och inställning når långt. Alla som är med i matchen gör ett fantastiskt jobb, vi har både en bra startelva och slutelva. Vi har blivit bättre på att stänga till matcherna, även om det osade katt idag. Bygger mycket på att vi har en fruktansvärt bra central linje.

Det ser ut att bli en vansinnigt spännande höst för Trelleborgs FFs damer. Om en vecka är det ny match, även det på bortaplan - mot Laholms FK.

Förhoppningsvis så är Jennifer Wandt, Rio Strand och senaste tillskottet Ebba Jahnfors tillgängliga för spel då.

- Duktiga fotbollsspelare säger vi aldrig nej till. Ger oss en bättre bredd, både i träning och på match. Det höjer ju hela alltet att få in fler bra fotbollspelare, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Erika Nykjaer, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Ronja Andersson, Josefine Svensson, Ebba Wendt Lundgren, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-08-06
Kategori: A-lag