Fotograf: Björn Sandberg

Damlaget fortsätter att förstärka sin trupp inför höstdelen av säsongen och vi kan nu välkomna tillbaka 21-åriga Ebba Jahnfors till Trelleborgs FF. Ebba, med moderklubb Kivis AIF, spelade 29 tävlingsmatcher för TFF innan hon skrev på för damallsvenska Kristianstads DFF inför säsongen 2021. Samma sommar gick flyttlasset till en annan klubb i landets högsta serie, nämligen AIK som är den senaste klubb hon representerat. Totalt har det blivit 8 matcher i Damallsvenskan.

- Det känns väldigt roligt att vara tillbaka i Trelleborgs FF och även om saker inte går som man kanske planerat så kommer jag alltid vara glad över att vara tillbaka i TFF. Jag har dessutom fått ett fantastiskt bemötande, så det är jag också väldigt glad över, säger Ebba Jahnfors som dock inte är spelklar till lördagens match mot Halmstad.

- Tiden jag har varit ifrån TFF har varit en resa och upplevelse. Det är absolut en skillnad att spela på damallsvensk nivå mot Division 1, konstigt vore väl annars, men det har varit jättekul och jag hoppas naturligtvis att jag en dag är tillbaka på den nivån igen. Jag kommer ta med mig alla erfarenheter jag fått på vägen och hoppas att jag kan bidra med det i TFF:s satsning uppåt.

Sportchef Johan Bauer är väldigt nöjd med att kunna presentera Ebba Jahnfors som sitt senaste nyförvärv.

- Ebba var en av våra bästa spelare senast hon var här och kommer tillföra väldigt mycket kvalité och energi som den spelare hon är och den spelstil hon har. Hon är också väldigt bra med boll och driver gärna upp tempo i passningsspelet vilket vi ser som en viktig del i den här serien. Vi känner varandra väl, både klubb och spelare, vilket kommer underlätta att komma in i laget igen.

Ebba Jahnfors hade en tuff vår med skadeproblem och ser fram emot att spela fotboll igen väldigt mycket.

- Under våren hade jag problem med en hälsena vilket gjorde att jag var ifrån fotbollen ett tag, så jag är väldigt sugen på att spela just nu och det hoppas jag att TFF-publiken kommer få se. Jag kommer kämpa in i det sista och göra allt för att resan mot toppen ska fullföljas.

TFF har gjort en bra säsong hittills och det är en stark trupp som mittfältaren ansluter till.

- Jag har höga förväntningar inför hösten vad gäller TFF och jag tror stenhårt på att vi äntligen kan ta ett kliv uppåt i seriesystemet. Klubben har försökt ett antal år med det känns som väldigt goda förutsättningar att ta klivet den här säsongen. Jag är väldigt taggad på att få vara med på den här resan och det ska bli väldigt kul, avslutar Ebba Jahnfors.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-08-05
Kategori: A-lag