Fotograf: Björn Sandberg


På lördag startar höstsäsongen på allvar för TFF Dam när man beger sig till Halmstad för möte med HBK i den första seriematchen efter sommaruppehållet. Avspark är 15:00 på Halmstad Arena Plan 2.

Hans Malmgren om Halmstads BK

Först och främst är det revansch som krävs efter förlusten mot den i premiären. Det var en match jag tycker att vi skulle vunnit. HBK spelar tight, lyfter längre bollar och spelar fysiskt. De är starka när de väl får ihop dessa punkter och det gäller att vi spelar förbi deras förstapress och är ständigt på tå för deras omställningar.

Lördagens match är starten på något som kommer bli en väldigt intressant höst, hur går dina tankar just nu?

Jag kanske är lite tråkig med mitt svar men vi tar verkligen en match i taget. Vi måste vara noggranna i varje match och inte bjuda på något, alla kommer vilja besegra oss under hösten. Vi ska fortsätta med ett bra försvarsspel samtidigt som vi producerar framåt på det sätt vi gjort hittills. Vi har lyckats gå segrande ur tighta matcher under våren där matchbilden kanske inte alltid varit den vi velat, men det har varit en styrka att gå därifrån med tre poäng, så det ska vi försöka fortsätta med.

Hur är status i laget?

Jennifer Wandt är inte spelklar för seriespel riktigt än och Molly Froste åkte på en lättare smäll på träningen igår vilket gör hennes medverkar lite osäker. Rio Strand tränar inte för fullt efter smällen inför Häcken-matchen och Hanna Bauer är borta med ryggproblem.

MATCHINFORMATION

TID: Lördag 5 augusti, 15:00.

PLATS: Halmstad Arena Plan 2, Halmstad

MATCHTRUPP: Erika Nykjaer, Ronja Andersson, Molly Froste, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Ebba Wendt, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom

MOTSTÅNDARKOLL

Halmstads BK ligger på fjärde plats i tabellen med 7 vinster på 12 omgångar och 21-16 i målskillnad. Senast förlorade man i derbyt mot IS Halmia med 0-3.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-08-05
Kategori: A-lag