Fotograf: Björn Sandberg

Det var bäddat för riktig fotbollsfest på Vångavallen på onsdagskvällen. Fantastiskt sommarväder, mycket publik - och toppstrid i Superettan.

Serieledande Halmstads BK gästade Trelleborgs FF och Vångavallen. Som serieledare har man ofta det där flytet med sig - och det kan man säga att Halmstads BK hade på onsdagskvällen.

Matchen var mycket jämnare än slutresultatet - som blev 0-4. 

- Oj, suckar Kristian Haynes efter matchen i Vångavallens pressrum.

- Så jäkla tungt, 0-4. Faktorerna är ganska tydliga, en del detaljer kopplade till försvarsspelet. Beslutsfattningen är inte på tillräckligt bra nivå för att vinna denna matchen - defensivt sett.

Det var riktigt fin stämning på Vångavallen, där både True Blues och de tillresta Halmstad-supportarna turades om med ramsor och sånger. Men hemmasångerna fick ett abrupt stopp i början på matchen, då Alexander Johansson i gästande laget gjorde 0-1 efter ett snabbt inkast.

- De får ledningen, för mig blir det ett bevis för matchen. Det handlar om närvaro första målet. Ett snabbt inkast och vi blir slagna på det.

- Det sista innan vi går ut där är att - vid döda situationer, var vakna. På alerten, närvaro hela tiden - sen kommer det målet.

Efter gästernas ledningsmål var det dock Trelleborgs FF och hemmaklacken för hela slanten. Stort övertag, man skakade även fram några riktigt kvalitativa lägen, genom Henry Offia och Isak Jönsson. Känslan var att hemmalaget hade förtjänat en kvittering i paus, känslan var också att allt skulle ordna sig i andra halvlek - men gästande Halmstads BK ville annat.

- Vi är förtjänta att ha med en kvittering i paus, det är min bedömning. Offias friläge, Isaks nick, säger Haynes.

- Vi har stor optimism inför andra, att med moralen ska vända detta igen. Bara små detaljer och inte så mycket att ändra egentligen. Fortsätta att hålla tryck liksom.

Direkt i andra halvlek hade Henry Offia ett nytt jätteläge, efter att han läckert blivit framspelad av comebackande Felix Hörberg. Halva Vångavallen jublade, för bollen fick nätet att rassla - fast på utsidan. 

Jublet fastnade i halsen på hemmapubliken och fick sen inte komma fram igen på onsdagskvällen.

För 0-1 blev 0-2 på ett snöpligt självmål. Sen kom 0-3 och till sist 0-4.

- Duellerna är väl 50/50. Vi hade behövt det därade målet. Sen kommer ju 0-2, vi fortsätter ånga på, men blir mer och mer till deras favör när vi inte sätter bollen.

- Sen kommer 0-3 och 0-4, en extremt tung kväll. Alla hade nog en annan bild och förhoppning av denna kvällen, med en del folk på läktaren och bra form på oss.

En tung kväll på Vångavallen med 0-4 mot serieledarna.

- Spelarna lider när man spelar sista kvarten där ute, behöva spela av matchen. Man måste identifiera vad som fungerar och inte fungerar, rätta till det. Nu fick vi en lusing idag, men det är bara upp på hästen igen - där är inte tid till annat.

- Vi har viktiga matcher framför oss, just nu känns det ju sjukt tungt bara - vi måste gneta vidare, så är det bara, avslutar Kristian Haynes.

Nu väntar två raka bortamatcher, först mot Utsiktens BK och sen Västerås SK.

Felix Hörberg gjorde sin första match i TFF-tröjan sedan 2019 och spelade 62 minuter. 

Publiksiffran på onsdagskvällen landade på 1720 personer.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Jesper Modig, Mouhammed-Ali Dhaini, Isak Jönsson - Fritiof Björkén, Haris Brkic (ut 82), Simon Amin (ut 82), Bödvar Bödvarsson - Johan Blomberg, Henry Offia, Felix Hörberg (ut 62).

Avbytare:

Andreas Larsen, Mikko Viitikko, Anton Tideman, Mohammed Saeid (in 62), Liam Olausson (in 82), Lukas Minter Wettergren (in 82), Abel Ogwuche.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-08-03
Kategori: A-lag