Fotograf: Björn Sandberg


23-årige Västra Ingelstad-sonen är tillbaka i Trelleborgs FF. Kantspringaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025 (innehåller också optionsår) och han ansluter från Superettan-konkurrenten Östersunds FK.

- Det känns så bra att allt är klart. Jag har varit ifrån Trelleborg i 3 år och nu känns det verkligen som att jag kommer hem igen. Förhoppningsvis kan jag hjälpa laget upp i Allsvenskan igen, det är där vi ska vara.

De senaste tre åren har Felix spelat i Östersunds FK, en klubb som spelade i Allsvenskan förra året men som haft det tufft i årets Superettan.

- Jag har utvecklats och mognat som person under mina år i Östersund. Det har varit speciella år där jag varit tvungen att handskas med saker som hänt utanför planen för att sedan släppa det när jag kliver in på den. Lägg också till att jag flyttade hemifrån för första gången när jag flyttade upp till Norrland och även det har gjort att jag vuxit som människa.

Hur bra koll har du haft på TFF under åren du varit borta?

- Jag måste säga att jag haft jättebra koll. Ända sedan jag lämnade har jag enbart missat de matcher som spelats när jag själv spelat, annars har jag kollat så mycket jag kunnat.

Felix Hörberg lämnade TFF 2019 och nästan på dagen tre år senare återvänder han alltså till klubben där seniorkarriären tog fart. I TFF var det som ytter han slog igenom, den senaste tiden i ÖFK har han spelat längre ner i planen, som offensiv ytterback.

- Jag har under tiden som ytterback märkt att det är där mina egenskaper verkligen kommer till sin rätt. Trycka in inlägg och löpa upp och ner för kanten i 90 minuter, säger Hörberg som också säger att han haft problem med ett knä den senaste tiden men är inte särskilt orolig att det ska påverka honom allt för länge.

Trelleborgs FF är ett av lagen med bäst form efter uppehållet och på lördagen besegrades Norrby på bortaplan med 3-2. Felix Hörberg ansluter alltså till ett lag som presterar på en bra nivå där han ska kämpa till sig speltid.

- Det är en riktigt tuff konkurrens i laget och jag har bra koll på spelarna eftersom jag, precis som jag nämnde tidigare, sett många matcher. Jag kommer från en miljö där det den senaste tiden kanske inte var så hög konkurrens gällande speltid så jag ser fram emot att komma till varje träning och alltid behöva göra mitt yttersta. Det är det som krävs för att vara ett topplag.

Vad är dina tankar gällande resterande del av den här säsongen, både för egen del men också för TFF?

- För lagets del så är ambitionen att gå upp till Allsvenskan. Det är mitt absolut största mål och att jag ska vara bidragande till att göra det. För egen del gäller det också att komma in så snabbt som möjligt i laget och det tar alltid lite tid även om jag känner mig som hemma i klubben sedan tidigare.

För Salif Camara Jönssons, sportchef i Trelleborgs FF, del är det en viktig pusselbit som läggs i lagbygget i och med Felix Hörbergs signatur.

- Felix är både ett namn och en spelartyp vi velat få in i vårt lagbygge, så det känns naturligtvis väldigt bra att allt fallit på plats och vi är tacksamma över att ha kommit överens med Östersund gällande övergången. Felix känner till klubben, är en väldigt bra spelare och kan användas på flera olika positioner och vi är väldigt tacksamma över att fått hem en spelare av hans kaliber.

- Felix börjar träna med oss omgående och han är spelklar till matchen mot Halmstad även om vi får ha respekt för att det är en process att ansluta till ett nytt lag även om han känner till mycket här sedan tidigare.

2022 har Felix Hörberg spelat 12 Superettan-matcher och gjort ett mål samt tre assist. Totalt har det också blivit 94 allsvenska matcher samt två U21-landskamper genom åren.

Slutligen Felix, vilka känslor kommer du att ha i kroppen när du går upp för trappan och ut på gräsmattan inför match i den blå tröjan?

- Jag har faktiskt försökt tänka mig in i den situationen och helt ärligt så kan jag inte riktigt beskriva den känslan mer än att det kommer vara en riktigt bra känsla. Det var en speciell känsla redan i våras när jag var här som spelare i ett bortalag, så jag ser verkligen fram emot att kliva ut i TFF-tröjan.

KÖP BILJETT TILL MATCHEN MOT HALMSTADS BK HÄR!


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-07-31
Kategori: A-lag