Fotograf: Björn Sandberg

Damerna gör sig redo för återstart av deras serie. På lördagseftermiddagen träningsspelade man därför hemma mot BK Häckens lag i division 1.

Det var egentligen aldrig något snack om vilket lag som var bäst på Vångavallen - och matchen slutade i en fin 5-0-seger för de mörkblå.

5-0 efter två mål av både Edina Filekovic och Viktoria Persson, samt ett självmål - men där Tilde Olsson var siste TFFare på bollen.

- Första 20-25 så gör vi det riktigt, riktigt bra idag. Bra kvalitet, bra press och kommer bra in i vårt försvarsspel, säger Hans Malmgren direkt efter matchens slut.

- Vi skapar många bra och fina chanser. Är helt övertygad om att, hade de inte haft en lång kille i mål - så hade det varit tvåsiffrigt här idag. Han gör några riktiga tokräddningar emellanåt, som jag inte tror att en dam-målvakt gjort.

Lördagens motståndare var alltså BK Häckens division 1-lag - som leder sin division 1-serie inför deras återstart.

Dock saknade de en del spelare, bland annat några som stuckit till college och USA - samt att de lånade in sin målvakt från ett pojklag. Han gjorde även ett par riktiga ’’tokräddningar’’ i matchen och höll nere siffrorna rejält på lördagen.

- De har tappat några spelare till college, så de är försvagade, men det kan inte vi rå för - utan det gäller att göra vårt jobb därute också och det tycker jag att vi gör.

- De är kanske lite svagare än vad vi väntat oss, men vi ska ändå göra vårt. Det gör vi och det riktigt ordentligt

Hemmalaget tog tidigt ledningen i matchen och utökade även till 2-0 innan halvtidsvisslan. Förutom de två målen så var där - fem, sex eller kanske sju riktigt fina lägen till ytterligare mål. Gästerna fick aldrig iväg något avslut mot Jennifer Wandt i TFF-målet i första halvlek.

- Överlag så är jag nöjd med första halvlek. Är lite sådär med att vi hade kunnat få till spelvändningar lite mer. Det är något vi tar med oss, annars är första 45 - riktigt, riktigt bra, säger Malmgren.

Med byten i andra halvlek så gick allting ned i tempo, men innan dess hade TFF-damerna skuttat iväg till 5-0, men med bud på mer.

5-0 skulle sen matchen också bli slutresultatet. Läckraste målet stod Edina Filekovic för när hon först elegant väggspelade sig fram till straffområdet och snyggt satte matchens sista mål.

I matchen så gjorde även Ella Larsson och Clara Rengbo debut i A-laget, när de hoppade in i slutet av andra halvlek.

- Andra halvlek går ner i tempo, vi gör en del byten. Släpper in några unga tjejer, bland annat Ella Larsson (född 2007). Riktigt roligt, sen Astrid Palmblad och Clara Rengbo som kommer in.

- Måste finnas möjlighet för dem att vara med, känns kul att de får chansen.

Om exakt en vecka drar damerna igång sin serie igen - borta mot Halmstads BK. Sugen på att se matchen på plats? Trueblues anordnar resa dit - läs mer här.

Damerna startade iallafall upp igen genom att klippa BK Häcken (division 1) i en träningsmatch på Vångavallen.

- Nöjd med att få 90 minuter, att gå runt på folk, känns bra - vi är redo, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Jennifer Wandt, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egner, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Erika Nykjaer, Molly Froste, Clara Rengbo, Astrid Palmblad, Alicia Thoresen, Jennifer Lilliehöök, Ella Larsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-07-30
Kategori: A-lag