Fotograf: Björn Sandberg

Herrarna tog andra raka trepoängaren i Superettan på lördagen. Borta mot Norrby IF blev det rejält spännande då en 2-0-ledning blev 2-2 - och Simon Amin satte segermålet på matchens sista spark.

Norrby IF - Trelleborgs FF, 2-3.

- Sjukt skönt att ro hem de här tre poängen idag till slut. Att vi hittar den styrkan att sätta segermålet där, ja - det är fantastiskt skönt. En stor eloge till hela gruppen att vi kan resa hem med tre poäng idag, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Det är alltid, alltid en tuff match borta mot Norrby IF på Borås Arena. Fram till 2-0 så sätter vi ihop hela prestationen jättebra.

Trelleborgs FF, som för dagen spelade i de röda tröjorna, gjorde det mesta rätt fram till att man tagit en 2-0-ledning på Borås Arena.

Först ett självmål, efter att Nicolas Mortensen nickat bollen på en Norrby-spelare i mål. Sen gjorde samme Mortensen 2-0 precis i början av andra halvlek.

Dock skulle då hemmalaget komma ikapp - och det började med en något tveksam straff.

- Fram till straffen så har vi bra koll, de skapar typ inget. Sen kommer situationen och reduceringen. De får energi, de får momentum. Det blir lite kalabalik, vi har svårt att bryta deras momentum - sen går vi bort oss på kvitteringen, säger Haynes.

Efter att hemmalaget reducerade i matchminut 80, så kom kvitteringen bara minuten senare.

2-2 i det läget kändes som en jättebesvikelse, dock skulle allt ändå få ett lyckligt slut. På matchens absolut sista spark ordnade nämligen Simon Amin segermålet på Borås Arena - i 95e matchminuten.

- Efter deras 2-2 så samlar vi kraften till en sista anstormning, en andrabollsvinst av Dhaini, sen Tideman som hittar kraft - och Amin som sätter dit den.

I första halvlek tvingades gästande TFF till byte, då Fritiof Björkén tvingades bryta matchen, i andra halvlek tvingades också Jesper Modig till byte. Byten som stökade till det något och gjorde det inte lättare på Borås Arena.

- Vi tvingas till jobbiga byten med Björkén och Modig, vi bytte lite formation i samband med bytena. Någon hamnade på lite ovan position, säger Haynes.

Efter en onödigt spännande match mot Norrby IF - så slutade ändå lyckligt och med tre poäng. Sett till hela matchen så var det nog också rättvist att alla poäng följde med hem till Vångavallen.

- Vi vinner rättvist ändå sett till hela matchen, sen ska det inte bli så här svårt - där var mycket som var bra idag. Vi är på rätt väg.

Det är match redan på onsdag igen - och då hemma mot serieledande Halmstads BK. Kom till Vångavallen och hjälp våra pågar till tredje raka. Avspark 19:00.

Köp biljett till matchen här.

- Hoppas på mycket folk på onsdag. Förhoppningsvis fint väder och bra tryck på Vångavallen när vi möter Halmstad, avslutar Kristian Haynes.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén (ut 27), Jesper Modig (ut 71), Isak Jönsson, Bödvar Bödvarsson - Haris Brkic, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin - Liam Olausson (ut 67), Nicolas Mortensen, Henry Offia.

Avbytare:

Andreas Larsen, Mikko Viitikko (in 27), Anton Tideman (in 71), Lukas Minter Wettergren (in 67), Othmane Salama, Abel Ogwuche


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-07-30
Kategori: A-lag