Förra veckan var TFF:s P15-lag iväg på SEF Trophy i Göteborg som spelades samtidigt som Gothia Cup. En av ledarna som var med laget var Martin Biärsjö, tf. Akademichef för de yngsta akademilagen.

- Summerar man turneringen står killarna för en fin turnering där de tävlar, matchar och är vid flera tillfällen bättre än motståndet. Det blev en härlig upplevelse och bra erfarenhet för samtliga. Vi fick dessutom möjligheten att bjuda med tre spelare från FC Trelleborg, vilket vi tackar FCT för, som alla tre står för bra prestationer, säger Martin Biärsjö.

TFF - IFK Norrköping, gruppspel, 1-1

Martin Biärsjö: Öppningsmatchen för vår del inleder vi avvaktande och Norrköping är det starkare laget de första minuterna. Därefter tar vi över matchen via ett större bollinnehav och vi får bra bett i vårt höga försvarsspel. 1-0 i halvtid via ett mål som kanske var hela turneringens mål. Andra halvlek går i samma tecken som första halvlek men Norrköping får in en boll. Det finns perioder motståndaren var bättre än vad vi var men vi kändes som ett starkt lag med och utan boll, en bra förstamatch i turneringen.

TFF - Vasalunds IF, gruppspel, 1-0

Martin Biärsjö: Här är vi det starkare laget. Återigen biter det höga försvarsspelet bra och vi gör en godkänd match med boll. Ingen topprestation men godkänt och vinst.

TFF - IK Sirius, gruppspel, 3-1

Martin Biärsjö: IK Sirius bjuder på bra motstånd men våra killar gör återigen en bra prestation. Hög energi och intensitet över hela planen tillsammans med bra variation med boll. Laginsatsen lägger grunden för segern.

TFF - Halmstads BK, åttondelsfinal, 0-1

Martin Biärsjö: Vi har en tuff inledande halvlek mot Halmstad men den andra halvleken är nog vår bästa i hela turneringen. Vi är nära att ta ledningen flera gånger men bollen ville inte in. Med några få minuter kvar ställer HBK om och sätter ledningsmålet som står sig matchen ut.

TFF - Helsingborgs IF, placeringsmatch, 0-6

Martin Biärsjö: I placeringsmatchen ställs vi mot ett bra HIF. Vi kommer inte upp i samma intensitet och mod som tidigare matcherna och HIF är ett skickligt motstånd. Vi gör ingen svag match men vi är inte tillräckligt bra för att tävla mot HIF i den här matchen.

TRUPPEN: Alrik Andersson, Emil Andersson, Henry Palvén, Kal-El Frempong, Linus Nelinder, Lucas Andreasson, Ludvig Hansson, Milton Ohlsson, Mohammad Hasan, Niko Söderström, Ossian Brandin, Theo Cederholm, Wiggo Westerlund, Dante Nikander (FCT), Oliver Hansen (FCT) & David Vegh (FCT)


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-07-28
Kategori: Ungdom