Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF vände och vann på måndagskvällen hemma mot Skövde AIK. På ett regnigt Vångavallen vändes underläge 0-1 till seger 2-1 - där Nicolas Mortensen och Henry Offia gjorde målen.

- Mycket känslor idag igen, aldrig lugn och ro i detta rummet efter matcher, säger Kristian Haynes efter matchen i pressrummet.

Inför matchen så var det tunga regnmoln som låg precis sydväst om Trelleborg. Även om det mullrade i bakgrunden - så var det först i andra halvlek den stora urladdningen skulle komma.

Gästande Skövde AIK var jobbiga, med fysiskt spel och såklart de långa inkasten som de gjort sig kända för. Varje inkast och fast situation tog lång tid och matchen blev väldigt ryckig och hackig.

- Vi hade lagt en plan och spelarna var väl förberedda med den planen. Vi är på väg att och glida ifrån det när vi fokuserar på fel saker. Det är bara att köra på, fokusera på vår match.

- Vi blir störda av olika saker, kör och fokusera på vårt istället, det är min känsla att de vill åt detta hos oss. Pajar rytmen och långa avbrott. Flänger för mycket i matchen för min smak, sen kommer också målet - mentalt jäkligt tufft läge.

I matchminut 32 tog gästerna ledningen. Jack Cooper-Love gav gästerna ledningen efter en konstig situation, där flera tycktes stå offside.

- Det är ett mål jag behöver kolla på innan jag vill kommentera det, säger Haynes.

Första halvlek slutade 0-1 och det kändes frustrerat i hemmalaget.

I andra halvlek var sen hemmalaget ute tidigt och värmde upp - och det var urladdning på gång, då inte bara vädermässigt.

- Vi pratar om i paus att vi håller på att gå in i deras fälla, precis som de vill att vi ska göra. Släppa vårt fokus och inte koncentrera oss på spelet.

- Men det blir klar skillnad i andra halvlek. Gör det vi ska, spela snabbare för att penetrera dem. Spela inte med för små marginaler för de vill ha närkamperna. Det gör vi, de åker på egen medicin på båda målen. Vi spelar förbi och vinner andrabollen vid första målet. Andra målet är också en snabb attack. Nånstans passerar deras möjlighet till duellspelet, framåtlutat lag och allting.

1-1 kom genom Nicolas Mortensen efter att han var på rätt ställe, vid rätt tidpunkt och kvitterade matchen. Bara några minuter senare började regnet tillta, åskan kom allt närmare - och Henry Offia gav läckert TFF ledningen i matchen - 2-1 efter att han skruvat in bollen i mål.

Efter 2-1-målet fullkomligt vräkte regnet ner på Vångavallen. I regnet hade hemmalaget lägen att stänga matchen helt, istället blev det spännande hela vägen in.

- Sen ska vi stänga matchen. Har ett par lägen där vi inte har skärpan för att stänga. Istället för de stå och sikta deras långa bollar och då blir det jobbigt för oss.

- All kraft gick åt att få höjd på laget och presspelet. Ta duellerna på halva planen istället för utanför eget straffområde, får inte riktigt ordning på det utan fegar ur lite. Ska vi vara med längst fram så är det slutfegat, säger Haynes.

Men de långa inkasten skulle inte resultera i mer än några farliga lägen och de tre poängen gick till Trelleborgs FF.

- Jäkligt skönt att vinna denna matchen, sjukt viktigt. 25 inspelade poäng, tajt serie, kanske mer än någonsin - många lärdomar idag. Men denna segern var viktig. Förlust senast - men rakt upp på hästen igen. Vi är värda mer sett till prestationerna de senaste matcherna, men sån är fotboll. 

- Där var andra lag igår som var bättre än sin motståndare men fick noll poäng. Vi behöver mer tid till att utveckla laget, men vi är på rätt köl i det vi vill att vi ska göra. Spelarna ställer upp, det jag är besviken på är att vi fegar ur lite.

- Risken är att du går in i omklädningsrummet och ångrar något - det får du aldrig göra. Gör hellre aktionerna där ute.

Tre poäng i en oerhört tajt Superetta. Bara en poäng skiljer upp till andraplatsen. Trelleborgs FF har ordentlig häng på topplagen i Superettan och det lär, med största sannolikhet, bli en oerhörts spännande fortsättning.

- Jag är lättad för vinsten, vi ska bara ha den - vi är det bättre laget. Skapar mer målchanser, punkt.

- Lättad mer än glädje, denna skulle vi bara ha, avslutar Kristian Haynes och knyter näven.

Nästa match är redan på lördag - borta mot Norrby IF, avspark 13:00.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Jesper Modig, Isak Jönsson, Bödvar Bödvarsson - Haris Brkic (ut 93), Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin - Johan Blomberg (ut 83), Nicolas Mortensen (ut 93), Henry Offia.

Avbytare:

Andreas Larsen, Anton Tideman, Liam Olausson, Lukas Minter Wettergren, Othmane Salama, Abel Ogwuche.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-07-25
Kategori: A-lag