Fotograf: Björn Sandberg / Trelleborgs FF


Sportchef Johan Bauer presenterar idag två nya spelare till damlaget. Det rör sig om målvakten Jennifer Wandt och den offensiva spelaren Rio Strand.

23-åriga Jennifer Wandt var och bekantade sig med Trelleborg och TFF i en veckas tid under våren och nu är det alltså klart att hon förstärker laget. Hon kommer senast från Baylor University Athletics.
- Jennifer gjorde en bra vecka med oss och vi har haft en fortsatt dialog med henne. Det är en målvakt som har erfarenhet från collegeligor i USA och har stark i både luftspelet och i spelet med fötterna, säger Johan Bauer.

Jennifer Wandt har flyttat in i en lägenhet i Trelleborg och ser fram emot äventyret den långa flytten innebär.
- Det är ett stort steg att flytta till ett nytt land med både klubben och alla runt om har hjälpt till med att göra flytten smidig. Jag trivs redan väldigt bra här och ser fram emot att växa både som person och som spelare.

- Ute på planen så gillar jag att spela igång med fötterna och min längd hjälper mig med både linjespelet och spelet i straffområdet. Jag försöker också styra laget med hjälp av rösten och framförallt så tycker jag om att njuta av att vara på planen tillsammans med mina lagkamrater, säger Jennifer Wandt.

Rio Strand är 18 år och kommer senast från FC Rosengård 1917. Den här säsongen har det enbart blivit fyra inhopp i Division 1, på grund av skadeproblem, men totalt har hon spelat 25 matcher på den här nivån och gjort 10 mål.
- Rio är en spelare vi haft koll på under en längre tid och vi har velat förstärka med den här typen av spelare. Hon kan spela på alla våra offensiva positioner och har bra fötter, bra fart och ett härligt spelsinne. Dessutom är hon från Höllviken så det är en spelare från närområdet som ansluter, säger Johan Bauer.

- Jag ser fram emot att representera TFF väldigt mycket och jag tycker att det har varit en väldigt bra start i klubben, jag känner mig redan hemma efter bara ett fåtal träningar. Både mina nya lagkamrater och folket runt om har tagit emot mig väldigt väl, säger Rio Strand.

- Som spelare tycker jag att jag är en stark djupledsspelare där jag gärna utnyttjar min snabbhet. Jag tycker också att jag har en bra speluppfattning så jag kan variera mitt spel ute på planen för att både kunna avsluta själv men också sätta upp mina lagkamrater i bra lägen.

TFF har börjat träna efter sommaruppehållet och möter BK Häckens Division 1-lag i en träningsmatch den 30 juli. Återstarten av Division 1 sker mot Halmstads BK på bortaplan den 6 augusti.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-07-21
Kategori: A-lag