Fotograf: Björn Sandberg

Det såg ut att bli mållöst på måndagen, när Trelleborgs FF gästade AFC Eskilstuna. Tyvärr slutade matchen dock i förlust efter ett sent avgörande från hemmalaget.

När matchuret precis skulle ticka upp till 88 - sköt Samir Maarouf in matchens enda mål. AFC Eskilstuna - Trelleborgs FF, 1-0.

- Där var mycket saker som var bra idag, mycket som vi kan ta med oss. Men just nu, så här tätt in på matchen, känns det sjukt tungt att förlora, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Vi är sjukt besvikna, är där någon som förtjänar att vinna denna matchen, så känns det som att det ska vara vi.

Det var två målglada lag som möttes på Tunavallen på måndagen. Därför var det närmast otroligt att matchen höll på att sluta 0-0.

En tuff bortamatch, både historiskt och för att AFC Eskilstuna såklart blivit ett riktigt bra lag i år.

Första halvlek började segt, avslutade i en målchanskavalkad - där båda lagen var nära att måla. TFFs främsta chanser kom genom Simon Amin och Liam Olausson som fick chansen från start. Men gick inte avsluten över på måndagen - så gick de utanför.

- För att vinna såna här matcher så behöver vi göra mål, vill vi vara uppe i topp så måste vi sätta våra chanser. Skärpan och kvaliteten i det avslutande momentet saknas fortfarande.

- Det känns som att, får vi träff på mål idag, ja, då sätter vi den. Men det blev för mycket utanför och över. Det måste vi bli bättre på. Istället gör de mål när det känns som att vi har det.

Andra halvlek startade inte riktigt med samma målchanskavalkad, men ändå nästan, där det var chanser åt vardera håll.

Även om TFF kändes bättre, så var det AFC som satte det avgörande målet i matchminut 88 - genom en individuellt skicklig prestation. 

Med målet och senare de tre poängen hoppar de upp på tredjeplatsen i Superettan.

- Känns sjukt jobbigt att åka härifrån med noll poäng, säger Haynes med en djup suck.

TFF saknade en del spelare i matchen, där Petar Petrovic och Mohammed Saeid fortsatt är på skadelistan, där Herman Hallberg var sjuk och Mouhammed-Ali Dhaini samt Jesper Modig var avstängda.

- Det är en del av fotbollen att det blir skador och avstängningar. Men det är klart det blir en faktor - det är givet för alla, olyckligt att det blev så. Det blir viktigt för oss att ha så många tillgängliga som möjligt resten av matcherna.

- Där var en hel del saker som var bra, som vi såklart tar med oss. Vi är sjukt besvikna på att åka härifrån med noll poäng - när vi borde fått med oss mer, avslutar Kristian Haynes.

Nästa match är hemma mot Skövde AIK, måndagen den 25 juli - avspark 19:00. Då går vi tillsammans för tre nya poäng i den spännande Superettan.

Köp biljett till matchen mot Skövde AIK här.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Mikko Viitikko, Bödvar Bödvarsson (ut 62) - Johan Blomberg, Haris Brkic, Simon Amin - Liam Olausson (ut 82), Nicolas Mortensen, Henry Offia (ut 79).

Avbytare:

Andreas Larsen, Anton Tideman (in 62), Tobias Karlsson, Othmane Salama (in 82), Abel Ogwuche, Lukas Minter Wettergren (in 79).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-07-18
Kategori: A-lag