Fotograf: Björn Sandberg

Bortamatch mot Örebro förra veckan och bortamatch som väntar mot Eskilstuna imorgon är det som gäller för herrlaget. Via det oavgjorda resultatet mot ÖSK senast har TFF nu fyra raka matcher i Superettan med poäng.

Kristian Haynes om AFC Eskilstuna

AFC är ett av Superettans starkaste hemmalag så det är självklart något vi är beredda på, att det kommer bli rejält tufft där uppe. De har gjort väldigt mycket mål på Tunavallen så det gäller att vi är skärpta över hela planen, att vi gör rätt saker i försvarsspelet.

De har en vass målskytt i Amar Muhsin och ytterligare spelare som är väldigt starka individuellt. Det har blivit målrika matcher vid våra senaste möten och matcherna har skiljt sig en hel del mellan hemma- och bortamöten. Känslan är att vi har bra koll på vad vi kommer möta, nu är det upp till oss att förbereda oss på rätt sätt och ta oss an matchen på ett sätt som gör att det går vår väg.

En svängig match målmässigt mot Örebro senast, vad tar du med dig från den matchen?

Jag tycker att ÖSK startade matchen på ett frejdigt sätt och satte väl tonen i inledningen och satte även ledningsmålet. Efter det tycker jag vi höjer oss och börjar skapa lägen också. Vi hade ett bra snack i halvtid och går ut och tar mer kontroll över matchen i andra halvlek och i slutet är det vi som går för det. Vi har några bra lägen under de sista minuterna där vi borde tagit hand om alla tre poäng tycker jag.

Det vi tar med oss är just resultatet av de förändringar vi gör, att vi kan ändra under matcher och få riktigt bra fart i det. Att det är vi som går för alla tre poäng borta mot Örebro är också en sak vi tar med oss naturligtvis, det är lite huvudet högt och bröstet ut över det och absolut något vi ska ta med oss framöver.

Hur är status i truppen?

Dhaini och Modig är avstängda via tre gula kort, så de är inte tillgängliga. Sedan tidigare är Petar och Saeid borta men nu tillkommer också Herman Hallberg på frånvarolistan då han blivit sjuk och missar matchen.

Tillbaka i truppen är Bödvar Bödvarsson och Lukas Minter Wettergren.

MATCHINFORMATION

TID: Måndag 18 juli, 19:00
PLATS: Tunavallen | Biljetter köper du här! |
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Anton Tideman, Nicolas Mortensen, Liam Olausson, Lukas Minter Wettergren, Isak Jönsson, Henry Offia, Tobias Karlsson, Simon Amin, Johan Blomberg, Bödvar Bödvarsson, Haris Brkic, Othmane Salama, Abel Ogwuche

INTE MED I MATCHTRUPP: Petar Petrovic (långtidsskadad), Mohammed Saeid (skadad), Mouhammed-Ali Dhaini (avstängd), Jesper Modig (avstängd), Herman Hallberg (sjuk)

MOTSTÅNDARKOLL

AFC Eskilstuna ligger på femte plats i tabellen efter 13 spelade matcher. Laget har vunnit sju matcher och har 30-22 i målskillnad. Senast spelade man 1-1 mot IK Brage på bortaplan.

Vill du följa Trelleborgs FF direkt i mobilen? I appen TFF Live får du laguppställningar och highlights via pushnotiser.Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-07-17
Kategori: A-lag