Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF hade mycket väl kunnat knipa tredje raka segern i Superettan på tisdagskvällen. Den svåra bortamatchen mot Örebro SK slutade oavgjort 2-2 - men gästande TFF hade flera fina målchanser i slutet av matchen.

En poäng på Behrn Arena och målskyttarna i matchen var Nicolas Mortensen och Henry Offia.

- Vi är väl närmast segern till slut idag, med lite mer marginal på vårt håll och vi hade åkt härifrån med tre poäng, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Lägger man då till att iallafall deras första mål inte ska vara mål, så känns det än närmare.

Första chansen i matchen var ÖSKs, en boll i Kasper Kristensens högra stolpe.

Några minuter senare ordnade hemmalaget sin första hörna i matchen. På sin väg sprang de ner allt och alla, däribland Kasper Kristensen som var etta på bollen och borde kanske fått frispark.

Lite väl tufft sett ur TFF-ögon, men hörna dömt - och där nickade Erik Björndahl in 1-0 till Örebro SK.

Gästande TFF kvitterade sen matchen genom Nicolas Mortensen, läckert framspelad av Haris Brkic. Fjärde målet för Nicolas Mortensen som också betydde 1-1.

Innan halvtidsvisslan gick så hann hemmalaget med att pricka ribban efter en ny farlig hörna.

- I andra så tar vi tag i matchen och vi vill vinna, vi är även bättre än dem. Vi går för det i slutet och känns bra att vi kan göra det, sänder bra signaler, säger Haynes.

- Tycker vi gör många bra saker i en match som absolut inte är den lättaste.

I andra halvlek var TFF bättre och även om Henry Offias ledningsmål i 52a minuten var en bjudning - så var det snyggt och välplacerat.

Glädjen blev dock kortvarig och kvitterades kort därefter. Trots stökigt och bökigt i TFFs straffområde.

Sen var det då gästerna som var närmast att knipa alla tre poäng, en jättekanon av Simon Amin i ribban, jätteläge för Henry Offia - samt ett fräsande skott från inhoppande Liam Olausson. Men matchen slutade oavgjort - 2-2.

- Två mål borta och på deras konstgräs. Vi var bättre än senaste matchen vi spelade på konstgräs. Det är två fina mål vi gör, på olika sätt. Det första är jättefint och exakt så som vi vill spela.

- Lite mer marginaler på vår sida idag och det hade gett tre poäng. Men det är en stärkande pinne, i en svår bortamatch. Vi var bättre i mycket, men det är bara att köra vidare på detta, avslutar Kristian Haynes.

Nästa match är borta mot AFC Eskilstuna nästa måndag. Avspark 19:00.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Jesper Modig, Isak Jönsson, Anton Tideman - Haris Brkic (ut 82), Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin - Johan Blomberg, Nicolas Mortensen (ut 82), Henry Offia.

Avbytare:

Andreas Larsen, Mikko Viitikko, Herman Hallberg (in 82), Liam Olausson (in 82), Tobias Karlsson, Othmane Salama, Abel Ogwuche.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-07-12
Kategori: A-lag