Fotograf: Björn Sandberg

Resan mot Örebro påbörjades under måndagen och efter en natt i Närke väntar match mot Örebro SK på Behrn Arena under tisdagskvällen. Avspark sker 19:00 och är du inte på plats kan du se matchen på discovery+.

Kristian Haynes om Örebro SK

ÖSK är ett lag som spelade i Allsvenskan förra säsongen och fick väl en stökig ingång till serien med väldigt tidigt tränarbyte vilket med all säkerhet påverkat mycket. De kanske också fick ett uppvaknande i att Superettan är en svårspelad serie med många jämna lag.

De har många skickliga spelare, där flertalet har många allsvenska matcher i kroppen, i laget som det gäller att se upp med så det lär bli en tuff match men vi tror fullt ut på våra chanser naturligtvis.

Två raka vinster för vår del, men segrarna har tagits på olika sätt?

I matchen mot Halmstad kontrollerar vi stora delar av matchen på bortaplan mot serieledaren men hamnar ändå i underläge. Där svarar vi riktigt bra på baklängesmålet och lyckas vända till vinst. Mot Norrby startar vi matchen riktigt bra och skapar många lägen och har också en rättvis ledning med två mål. Vi tappar det spelet vi hade i inledningen samtidigt som motståndarna gör förändringar som de lyckas väldigt bra med vilket gör att Norrby får en hel del mer att säga till om. När reduceringen kommer blir det lite mer nerv i matchen men efter stolpskottet i slutet av ordinarie tid tycker jag vi spelar av matchen på ett rutinerat sätt där vi via fasta situationer kan lyfta upp laget.

Det är två olika typer av matcher mot olika typer av motstånd där segrarna tagits på olika sätt. Som vanligt är det en styrka att kunna vinna på olika sätt och den här serien kommer att fortsätta bjuda på olika matchtyper genom hela säsongen.

Hur är status i truppen?

Simon Amin och Othmane Salama är tillbaka i truppen, däremot är Bödvar Bödvarsson sjuk och missar matchen. Saeid är inte tillbaka i träning efter sin skada än men vi räknar med honom inom kort.

Petar tränar med laget i vissa delar igen men det är också en lång process innan det är aktuellt för matchtrupp igen.

MATCHINFORMATION

TID: Tisdag 12 juli, 19:00
PLATS: Behrn Arena | Biljetter köper du här!
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Anton Tideman, Jesper Modig, Herman Hallberg, Nicolas Mortensen, Liam Olausson, Isak Jönsson, Henry Offia, Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Johan Blomberg, Haris Brkic, Othmane Salama, Abel Ogwuche

INTE MED I MATCHTRUPP: Petar Petrovic (långtidsskadad), Mohammed Saeid (skadad), Bödvar Bödvarsson (sjuk), Lukas Minter Wettergren

MOTSTÅNDARKOLL

Örebro SK ligger på elfte plats i Superettan-tabellen efter 12 omgångar. Laget har vunnit fem matcher och har 11-15 i målskillnad. Senast förlorade man med 0-2 mot Örgryte IS på bortaplan.

Vill du följa Trelleborgs FF direkt i mobilen? I appen TFF Live får du laguppställningar och highlights via pushnotiser.Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-07-11
Kategori: A-lag