Fotograf: Björn Sandberg

Herrarna följde upp förra omgångens trepoängare med att besegra Norrby IF på måndagskvällen.

Matchen slutade 2-1 efter en fin första halvlek. 

Första halvlek kom att sluta 2-0, där Henry Offia och Haris Brkic gjorde målen. I andra halvlek blev det darr efter en sen reducering av Norrby IF.

- Om vi behövde spela alla minuter, plus alla tillägg mot Halmstad senast, så slutade vi lite efter 30 idag - och då blir det tufft, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Sen är där alltid motståndare som gör saker komplicerat, men att vi inte kan få en skön kväll och bara köra, för vi har dem ju i ett järngrepp första 25 minuterna.

Så var det och hemmalaget TFF visade sig vara på fint spelhumör, åtminstone då i första halvlek. Anton Tideman assisterade till båda målen, som trillade in i matchminut 21 och 23.

Först ett lågt inlägg som Henry Offia stötte in, sen en något turlig volleypass som studsade fram till Haris Brkic och 2-0.

Vid 2-0 så kändes det som en säker seger, men det skulle som sagt bli darr.

- Det känns som bra träff för oss i allt vi gör - och de har svårt att hitta någonting i första halvlek. Så det är, ja detta har ju infunnit sig hos oss innan. En 2-0-ledning är ingen bra ledning för oss, vi hamnar lite på hälarna, säger Haynes.

- Det enda försvaret jag hittar idag är att fysiskt så ser vi inte redo ut idag. Där är några som har anledning, Fritiof var nära att kasta in handduken, Haris har inte tränat, Herman pendlar mellan att inte ha spelat till spela. Där är inte lika bra bett, det dränerade kanske oss i Halmstad. Vi har återhämtat oss så gott vi kunnat, men ja, hittar ingen annan anledning just nu.

Förutsättningarna kanske inte var de helt bästa för matchen, där flera hade småskavanker, eller egentligen kanske inte borde spelat. Där bland annat Mohammed Saeid saknades, Simon Amin saknades, Othmane Salama saknades.

- Vi klarade inte bibehålla det vi ville i gameplan. Men blir ju också mycket justeringar efter hand, mycket för att stoppa blödningen, för att stoppa dem och behöva bryta detta.

I andra halvlek så ändrade såklart Norrby IF runt, gjorde det också mycket bättre än i första. Samtidigt som hemmalaget inte riktigt orkade.

Det kom en reducering, den kom också sent, genom Anton Wede. Samme Anton hade sen en boll stenhårt i Kasper Kristensens högra stolpe, men TFF tog sin andra raka - men det var med darr på, ja stolpen.

Matchen slutade 2-1 - och efteråt låg flera hemmaspelare utslagna på den annars perfekt gröna gräsmattan på Vångavallen.

- Jag är besviken på reduceringen, vi är för passiva och det behöver inte tillkomma - och det är det som skapar hela situationen, det målet. Håll rent, men för mycket hälar, flytta ner avstånden och långa som lag. Organisationen såg för första gången ihålig och svag ut.

- Samtidigt, vi tar andra raka och vinner den här jobbiga matchen som alla vet. Mot ett jobbigt Norrby efter en tuff match mot Halmstad - så jag gläds åt de tre poängen, men där är utvecklingspotential i själva prestationen, avslutar Kristian Haynes.

Nu väntar två rejäla bortamatcher, först mot Örebro SK och sedan AFC Eskilstuna.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Jesper Modig, Isak Jönsson, Anton Tideman (ut 66) - Haris Brkic (ut 66), Mouhammed-Ali Dhaini, Herman Hallberg (ut 82) - Johan Blomberg, Nicolas Mortensen, Henry Offia (ut 73).

Avbytare:

Andreas Larsen, Mikko Viitikko (in 66), Liam Olausson (in 82), Tobias Karlsson (in 73), Bödvar Bödvarsson (in 66), Abel Ogwuche.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-07-04
Kategori: A-lag