Fotograf: Björn Sandberg

Efter ett sommaruppehåll så kickade herrarna igång Superettan igen på tisdagen. Närmast tuffast möjliga motstånd i serieledande Halmstads BK - borta på Örjans Vall.

Efter underläge i andra halvlek, så vände Trelleborgs FF och vann till slut med 2-1. Där Herman Hallberg kvitterade - och Nicolas Mortensen nickade in det vinnande målet på stopptid.

- På förhand en väldigt tuff match att komma till Örjans Vall och möta ett rejält och stabilt Halmstad, säger Kristian Haynes efter matchen.

Trots att den tropiska hettan släppt, så var det svettigt på Örjans Vall. 3433 personer i publiken fick se en mållös första halvlek. De flesta chanserna var halvchanser, i form av skott utifrån.

- Vi kommer igång bra i matchen, första halvlek. Halmstad har problem med vårt presspel, och tvingades till att börja spela långt. Vi fick lite frukt av att ta bort Andreas Johansson ur spelet - det var lite av planen idag, att han fick inte dirigera för mycket.

- Hade inte förväntat mig att vi skulle skapa särskilt många målchanser här. Vet hur tajt det är och hur solida Halmstad är.

- Vi har inte så mycket målchanser i första halvlek, faktiskt. Det händer ju egentligen inget förrän Haris Brkic får läget för att göra 1-0. Vi bör få träff på de sakerna för att bli ett starkare lag - och framgångsrikare lag.

I andra så var det gästande Trelleborgs FF som hade bästa möjligheten att ta ledningen. Fin inspelning från Henry Offia och Haris Brkic skulle egentligen bara sätta foten till - men bollen stack över ribban. I anfallet efter var det istället hemmalaget Halmstads BK som tog ledningen i matchen.

- Det är små marginaler, anfallet efter så visar det sig att Johan Blomberg fick en rejäl stämpling, så borde inte blivit mål. Men, förlåter det idag då utfallet sen blir som det blir.

- Så gör då Halmstad istället 1-0 efter Haris chans, då är man lite tillbaka och behöver jaga för att få till ett resultat.

Vid ställningen 1-0 till Halmstad så hade de även ett gyllene läge att punktera matchen. Men avslutet från nära håll av Pontus Karlsson stack långt över ribban - efter det så kom vändningen.

Först kvitteringen genom Herman Hallberg och sen det avgörande målet av Nicolas Mortensen på stopptid, efter en fin frispark av Johan Blomberg.

- Vi gör lite förändringar för att få till något. Halmstad får lite chanser och borde väl punkterat matchen. Det är väl en ung inhoppare som får det stora läget.

- Sen, det är som sagt små marginaler. Det är två fasta situationer som vänder. En andraboll på Herman som förvaltar på ett bra sätt, sen är det Nicolas - som innan haft stolpe ut, men idag får stolpe in.

Trelleborgs FF startar alltså upp Superettan igen med en seger - borta mot serieledande Halmstads BK.

- Oerhört skön seger, en moralhöjande sådan i en tuff bortamatch. Väldigt mycket känslor i slutet när det svänger så som det gör, avslutar Kristian Haynes.

Nästa måndag är det dags igen, då hemmamatch mot Norrby IF - avspark 19:00. Säkra din biljett till matchen här.

Stort tack till alla er som befann sig på Örjans Vall och hejade fram pågarna!

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Jesper Modig, Isak Jönsson, Anton Tideman - Haris Brkic (ut 77), Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin (ut 82) - Johan Blomberg, Nicolas Mortensen, Henry Offia (ut 96).

Avbytare:

Andreas Larsen, Herman Hallberg (in 82), Liam Olausson (in 96), Lukas Minter Wettergren, Bödvar Bödvarsson (in 77), Othmane Salama, Abel Ogwuche.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-06-29
Kategori: A-lag