Fotograf: Björn Sandberg

Damerna går till sommaruppehåll som serieledare i Division 1. Efter seger 2-1 på onsdagskvällen hemma mot FC Rosengård 1917 - så är de garanterat serieledare när serien startar igen.

Vilken sommarkväll det var på Vångavallen, temperaturer över 20 grader, strålande sol och massvis med publik. Detta kryddades med stekhet match i Division 1 - och hemmaseger. Målen gjordes av Saga Ollerstam och Viktoria Persson.

- En jäkla lättnad, säger Hans Malmgren direkt efter matchens slut.

- Får avsluta en vårsäsong där vi gjort ett fantastiskt jobb över sex månader. Då att avsluta med att vinna och gå till serieledning med eget resultat - så är det en lättnad och grymt skönt med ledighet även för min del.

Publiken fick se hemmalaget ta ledningen i matchminut 21. På en hörna nådde Saga Ollerstam högst och dunkade in 1-0, till hemmapublikens glädje.

Saga har varit nära flera gånger innan i serien att få sätta dit en boll, äntligen kom målet - i en av de hetaste matcherna för säsongen.

- Roligt att Saga fick sätta dit bollen på hörnan. Vi har tjatat och tränat, tjatat och tränat - nu fick hon äntligen dunka in den. Framförallt i en sån här match. När hon kommer stormande är det svårt att stå emot.

1-0 stod sig halvleken ut och var rättvist.

I andra var gästande FC Rosengård något bättre, men det var hemmalaget som utökade ledningen till 2-0 genom Viktoria Persson. 2-0-glädjen blev dock kortvarig, då ett självmål såg till att det stod 2-1 - bara minuten efter.

Med reduceringsmålet fick gästerna luft under sina vingar, men tack vare stabilt försvarsspel så kom de aldrig till de där riktigt farliga chanserna. De chanser de fick lyckades Erika Nykjaer i TFF-målet avstyra.

Matchen slutade 2-1 - och därmed TFF-sger.

- Jag tycker att vårt försvarsspel bidrar till att vi vinner denna matchen.

- Lite surt med reduceringen, det kom för tidigt i matchen. De fick momentum och kunde flytta upp mer folk. Lite stirrigt och den biten, men de skapar inte jättemycket vassa chanser på oss. Något skott under ribban, där dock Erika är med. Även om vi inte är så bra spelmässigt i andra så, försvarar vi oss bra - vi håller ihop det bra.

Damerna har gjort en fantastisk vårsäsong, en vårsäsong som fick ett fantastiskt avslut.

- Tjejerna har jobbat fantastiskt under detta halvåret. Under vissa DM-matcher varit nere på 12-13 spelare och flera som haft känningar - men de har fan bitit ihop och gett allt för laget.

- Alicia Thoresen och Louise Hayden som kommit hem från USA har gjort ett fantastiskt bra jobb. Louise gör en jättefin match igen. Är det någon vi ska höja extra idag, så är det Saga, det är Elisa och våra två ytterbackar - gör en fantastiska match allihop.

Nu går damerna på sommaruppehåll och är tillbaka igen för seriespel i början på augusti. Det blir onekligen en spännande höst att vänta.

- En avslappnad känsla och ett lugn, så man kan hålla sommarvila för egen del också. Sen har vi ju en höst där vi fortsatt vill leverera. Vi kommer vara ett hett byte, men det är bara inspirerande, avslutar Hans Malmgren.

Se damernas tabell här.

Startuppställning:

Erika Nykjaer, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Tilde Olsson, Alice Egnér, Irmeli Jonsson, Louise Hayden, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Ellinor Lilja, Hanna Bauer, Josefine Svensson, Johanna Persson, Ebba Wendt Lundgren, Alicia Thoresen, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-06-22
Kategori: A-lag