Fotograf: Björn Sandberg

Efter en mulen avslutning på fredagen och tidigt på lördagen - så sken solen över damerna på Vångavallen. Lagom till att matchen mot IS Halmia skulle starta blev det soligt och det hettade till.

TFF-damerna vann matchen, mycket tack vare en effektiv period i första halvlek och avgörande målvaktsräddningar.

Matchen slutade 4-1 och Trelleborgs FF leder fortsatt Division 1 Södra Götaland. Målskyttar för TFF var Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson och Alice Egnér.

- Det känns helt okej, slutet på vårsäsongen här med en lång försäsong och hela den biten. 4-1, ja, jag är väl inte direkt nöjd med spelet i andra halvlek. Men vi har en kvart i första halvlek där vi tänder till och är effektiva, säger Hans Malmgren efter matchen.

I matchens första minuter så var det mest kamp på Vångavallens fina gräsmatta. Kamper och dueller som TFFare allt som oftast gick segrande ur. Men i övrigt stämde det inte riktigt.

1-0 kom till hemmalaget efter en märklig hörna, där Viktoria Persson krånglade in bollen i nät. 1-0-målet var även startskottet för några otroligt effektiva minuter.

Efter 1-0, så kom 2-0, 3-0 och 4-0 inom loppet av några minuter. Efter de fyra målen var det dock IS Halmia som tog över och det övertaget följde med in i andra halvlek. Mycket tack vare stabilt målvaktsspel som gjorde att nollan bakåt fortsatt var intakt.

- När vi gjort våra fyra mål så slutar vi att spela fotboll tycker jag. Men det är ett bra IS Halmia, saknar dock ett par spelare, men många var riktigt bra. Vi hade kunnat klämma åt dem lite mer rent fysiskt.

- Andra halvlek så tappar vi, vi vinner inte en andraboll framförallt. Vi blir kanske bekväma och spelar det långa spelet för mycket, istället för att ha tålamod och spela runt.

Matchen skulle sluta 4-1 efter att gästerna reducerat matchen mindre än 10 minuter in i andra. Reduceringen var lite sur, för den kom i ett läge där det hade kunnat bli 5-0 till hemmalaget istället.

- Åker ju på baklängesmålet så är vi ju igenom egentligen, sen spelar vi bollen fel och den kontrar de på och gör mål. Ta avslutet istället, lite surt för vi skulle mycket väl ha kunnat göra femman där istället, säger Malmgren.

Seger 4-1 och fortsatt serieledning. Redan på onsdag är det ny het match för damerna - när FC Rosengård 1917 kommer på besök. En match du inte vill missa - och har avspark 19:00 på Vångavallen.

- Fyra mål framåt, ett insläppt bakåt, tre poäng in och fortsatt serieledning - det får man vara nöjd med det. Även om vi hade kunnat begära mer spelmässigt.

- Vi får var nöjda med de tre poängen och de tre plusmålen, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Erika Nykjaer, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Alice Egnér, Alicia Thoresen, Irmeli Jonsson, Louise Hayden, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Hanna Bauer, Molly Froste, Tilde Olsson, Johanna Persson, Ebba Wendt Lundgren, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-06-18
Kategori: A-lag