Fotograf: Björn Sandberg

Herrarna träningsspelade på fredagskvällen hemma mot IFK Göteborg. En match som slutade 0-2 efter att båda målen gjorts i andra halvlek.

Det byttes friskt i matchen, precis som det oftast brukar i träningsmatcher. Hemmalaget bytte hela laget i paus, förutom då Andreas Larsen som spelade hela.

- Lite två delar av matchen, med tanke på hur vi delade speltiden och fördelningen av laget idag. Matchade, om man får uttrycka det så, starkare i första halvlek och lite mer oerfaret i andra, med debutanter och några då som spelat lite mer, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Funderade länge och väl om jag skulle splittra det jämnare eller hur man skulle göra med detta.

Det var en hel del nyfiken publik som fick se ett bra TFF i första halvlek och spelade jämnt med det Allsvenska motståndet. Det var även så att hemmalaget stundtals var bättre, utan att för den delen lyckas skapa några riktigt vassa chanser.

- I första halvlek är det som det sett ut innan, vi är ganska bra i den perioden. Inte riktigt tillräckligt stort tålamod för att skapa ännu mer situationer, tyckte att där var plats till det. De var inte så aggressiva när vi var på deras sida - kanske kunnat få till något mer, säger Haynes.

- Tycker att det ändå är vi som sitter på initiativet och har fart på grejerna. Det är jag nöjd med, tillägger han.

Första halvlek slutade 0-0.

I andra så bytte då TFF hela laget, endast Andreas Larsen var kvar i målburen. Ett lite mindre erfaret lag i andra halvlek, men blandades med bland annat Herman Hallberg, Mikko Viitikko och Mouhammed-Ali Dhaini.

Andra halvlek blev också tuffare och slutade 0-2. Första målet kom på straff och det andra var en stolpretur från nära håll.

- Andra halvlek blev ett tufft test, ganska snabbt. Vi får inte rätt på sorteringen i press och kräver nåt annat. Det är erfarenhet och annat som ligger till grund just där.

- Släpper in en straff, som jag inte ser. Sen en spelvändning och känns som felträff i stolpens insida, bollen liksom glider av foten. Bedömer det som att Aiesh vill spela in den - men sen är de etta på returen och där är de hetare för dagen. Kan inte riktigt hota dem i andra halvlek egentligen, lite småintentioner här och där.

- Sammantaget viktigt att få igång alla, en bra uppstart var i fokus, 45 minuter på alla ben.

Hemmalaget bytte friskt i matchen, medans gästande IFK Göteborg matchade lite hårdare. På måndag träningsspelar TFF igen - då borta mot Malmö FF på Eleda Stadion.

- IFK Göteborg har redan spelat en match och är på sin andra. Vi har spelat en match och har en kvar på måndag. Det är ganska normalt i träningsmatchsförhållande. Det som gör det svårare är att vi fick frågan om två fina matcher och kunde inte tacka nej till någon. Annars var planen att ha en match och då kanske vi hade gjort mer likt IFK Göteborg idag.

Även om matchen till slut blev förlust 0-2, så var det en ganska fin första halvlek av TFF - och 0-0 mot ett tufft Allsvenskt motstånd.

- Går lite i tråd med andra matcher i år. Vi har gjort fina resultat mot Allsvenskt motstånd innan, i träningsmatcher och Svenska Cupen. Man hade kunnat välja något annat motstånd för att bygga självförtroende, men vi jagar nåt annat på sikt. Vi ska kunna vara med och tävla med de här - och där visar spelarna en härlig karaktär.

- Du får 10% till när du vet vad du möter, ligger man inte i nivå då så klarar man inte det. Det strävar jag efter att spelarna ska göra i Superettan, vecka efter vecka - och gör vi bara vad vi ska så har vi allt i egna händer under hösten, avslutar Kristian Haynes.

På måndag träningsspelar herrarna igen, borta mot Malmö FF.

Första halvlek:

Andreas Larsen - Fritjof Björkén, Jesper Modig, Isak Jönsson, Anton Tideman - Mohammed Saeid, Haris Brkic, Simon Amin - Liam Olausson, Nicolas Mortensen, Henry Offia.

Andra halvlek:

Andreas Larsen - Lukas Minter Wettergren, Abel Ogwuche, Mikko Viitikko, Eren Alievski - Herman Hallberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Tobias Karlsson - Tom Wassholm, Hugo Göransson, Othmane Salama.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-06-17
Kategori: A-lag