Fotograf: Björn Sandberg

Imorgon lördag kommer IS Halmia på besök till Vångavallen när den elfte omgången av Division 1 ska spelas. Avspark sker 14:00.

Hans Malmgren om IS Halmia

Det är ett spelskickligt lag som vill spela sig upp hela vägen. De vill ha ett eget spel med bollinnehav och inte förlita sig till långa bollar. Det kommer bli en intressant utmaning för oss.

Det blev oavgjort i er senaste match, vad krävs för att ta tre poäng imorgon?

Vi behöver ta lite revansch på vår egna prestation sedan senast där jag tycker vi är bra de första 20 för att sedan tappa och bjuda in motståndarna i matchen där de också får diktera den matchen lite för mycket. Det gäller att vi tar initiativ imorgon och att vi hittar tillbaka till vårt egna spel och göra det så bra som jag vet att vi kan.

Hur är status i laget?

Josefine Svensson har varit sjuk i veckan och har inte kommit tillbaka till träning än. Ronja Andersson är borta sedan tidigare. Johanna Persson är tillbaka i matchtruppen och det är också Tilde Olsson som klev av uppvärmningen senast.

MATCHINFORMATION
TID: Lördag 18 juni, 14:00
PLATS: Vångavallen
MATCHTRUPP: Erika Nykjaer, Ellinor Lilja, Hanna Bauer, Molly Froste, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Ebba Wendt, Alicia Thoresen, Irmeli Jonsson, Louise Hayden, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom

MOTSTÅNDARKOLL

IS Halmia ligger på femte plats i tabellen och har på nio matcher vunnit fem av dessa, spelat två oavgjorda och förlorat två. Målskillnaden är 25-14. Huvudtränare är Leif Jönsson.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-06-17
Kategori: A-lag