Fotograf: Björn Sandberg

Det blev ingen nionde raka seger på söndagen för damerna. Matchen borta mot Älmhults IF slutade i oavgjort - 1-1.

Gästande TFF tog ledningen i matchen och hade den långt in i andra. Men en kvittering i 84e minuten betydde oavgjort resultat.

- Vi måste ju avgöra matchen i första halvlek, vi var igenom - om inte fyra gånger redan då. Det har man ju inte råd med, säger Hans Malmgren efter matchen.

Hemmalaget startade bra och hade direkt något halvfarligt läge. Men efter det var det gästerna, på söndagen i det röda stället, som var bäst och tog också ledningen i matchen - genom Viktoria Persson.

Förutom målet, som betydde ledning med 1-0, så var TFF igenom flera gånger och borde ha kunnat avgöra matchen redan där.

Efter målet och framförallt i andra halvlek gick det grus i maskineriet.

- Sen, ja, vi slutar spela helt enkelt. Inget fungerade samtidigt som de var hungrigare, andra halvlek idag var riktigt dålig tyvärr.

- Så blir det ibland, de smäller på rejält och vi fick slå långt, säger Malmgren.

Hemmalaget började andra halvlek med en jättechans, en jättechans som TFF klarade av. Erika Nykjaer i TFF-målet gjorde sen även några viktiga utrusningar.

Men i den 84e minuten kom kvitteringen. Ett överlångt inlägg från vänster - först på bollen var en Älmhultspelare och kvitterat till 1-1.

- Det som känns extra surt är att de fick sin kvittering så sent också, vi fick bort en del innan dess. Flera farliga fasta situationer och Erika Nykjaer i mål kom ut bra någon gång.

- Vi har haft tur i vissa matcher som gått vinnande ur. Denna matchen har jag varit rädd för, så länge som chansen för poäng finns - så ger de inte upp.

Det var en match där båda lagen hade vars en halvlek, där TFF inte alls fick till det i andra. Hans Malmgren tror att det är inte sista gången som Älmhults IF snor poäng av något av topplagen.

- De kommer ställa till det för fler lag, det är jag säker på. De gör det bra idag. Liten och svårspelad plan - och jobbiga att möta, säger han.

Efter förlust i premiären, så blev det åtta raka segrar innan första oavgjorda kom på söndagen. Men det är Trelleborgs FF som fortsatt leder Division 1 Södra Götaland. Se hela tabellen här.

- Vi förlorar iallafall inte, vi tar en poäng. Det var första långa bortamatchen och vi var med i början, det var inte problemet idag. Vi slutade spela och genomförde inte matchen helt enkelt, avslutar Hans Malmgren.

Nästa match I Division 1 Södra är nästa helg hemma mot IS Halmia. Innan dess så är det match i DM mot Hallands Nation.

Startuppställning:

Erika Nykjaer, Hanna Bauer, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Alicia Thoresen, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Ellinor Lilja, Molly Froste, Tilde Olsson, Alice Egnér, Ebba Wendt Lundgren, Louise Hayden, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-06-12
Kategori: A-lag