Fotograf: Björn Sandberg

Tidigt på söndagen åker damerna till Småland och Älmhult för att jaga en ny trepoängare. Älmhults IF - Trelleborgs FF, söndag 12 juni - avspark 14:00.

Du ser matchen här på Smålandspostens hemsida.

Hans Malmgren om Älmhults IF

- De spelar lite annorlunda jämfört med andra lag i denna serien. Jag har kollat en del på dem och är inte så tokiga. Lite äldre spelare i laget, större spelare, ett typ av motstånd vi inte riktigt mött innan faktiskt.

- Första målet i matchen känns viktigt, hålla uppe vårt tempo och inte låta dem bestämma.

Första lite längre bortaresan och långa bortaresor har andra år varit lite av ett problem?

- Första lite längre bortamatchen i år och det är något som vi haft lite problem med förr. Vi hoppas att vi ska kunna prestera bättre nu, med till stor del ny trupp. Men gäller att ta ansvar på banan imorgon och vara så väl förberedda som möjligt. Gäller att vara ödmjuka.

Hur har träningsveckan varit?

- Vi har haft en studentvecka bakom oss med allt vad det innebär, träningar som kanske inte varit helt fullt besatta. Men så är det varje år och för tränare är det lite frustrerande, men så är det, lika varje år - och samma för egentligen alla lag.

Hur är status i laget?

- Johanna Persson är ej spelbar, men hoppas vara tillbaka snart. Ronja Andersson är heller ej med. En som är tillbaka i matchtruppen är Jennifer Lilliehöök.

MATCHINFORMATION

TID: Söndag 11 juni, 14:00.

PLATS: Älmekulla 1, Älmevallen, Älmhult.

MATCHTRUPP: Erika Nykjaer, Ellinor Lilja, Hanna Bauer, Louise Hayden, Josefine Svensson, Edina Filekovic, Molly Froste, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Minda Forsblom, Ebba Wendt Lundgren, Jennifer Lilliehöök, Irmeli Jonsson, Alicia Thoresen, Alice Egnér, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Tilde Olsson.

SÅ HÄR SER DU MATCHEN:

Förutom på plats i Älmhult så kan du se matchen på Smålandspostens hemsida här.

Har du Trelleborgs Allehanda på nätet - så är det bara att logga in och se matchen.

MOTSTÅNDARKOLL

Morgondagens motståndare Älmhults IF ligger i mitten av Division 1 Södra Götaland. Efter nio matcher har de vunnit fem, spelat en oavgjord och förlorat tre - målskillnaden är 17-17. Senast vann de borta mot svåra IS Halmia.

Huvudtränare för Älmhults IF är Christian Ozan.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-06-11
Kategori: A-lag