Fotograf: Björn Sandberg

Med underbart publikstöd så tog damerna åttonde raka segern på söndagseftermiddagen. 

På söndagen var det även TFF-dagen på Vångavallen, en dag fylld med glädje - och en dag som skulle krönas med damernas åttonde raka i Division 1.

Efter ett självmål som betydde 1-0 så gjorde Elisa Lang Nilsson x2, Tilde Olsson, Alice Egnér och Alicia Thoresen mål i matchen - och segersiffrorna skrevs till 6-0.

- Det syntes att vi fått ha en riktig träningsvecka, att vi fått återhämta oss. Mycket mer spring i benen, mycket mer klipp i stegen och fick ut det vi ville också, säger en jättenöjd Hans Malmgren direkt efter matchen.

- Vi kunde ta upp bollen och spela runt den, hade bra balans på mittfältet. Låg rätt hela tiden på mitten, flyttade boll bra och fick till spelvändningarna. Önskar väl att vi hade kunnat öka bolltempot litegrann, men vi vinner med sex bollar - och där var smak på fler.

Det var egentligen aldrig något snack om saken, det var ett riktigt bra Trelleborgs FF som fick visa upp sig för en stor och nyfiken publik. True Blues var där och bidrog till härlig stämning - och till de tre poängen.

- Vi spelar anfallsglad fotboll - och offensivt. Extra roligt då att True Blues var på plats, väldigt uppskattat och det ska de få reda på. Rejält med folk på norra läktaren - och jag tror att vi gjorde bra PR för Trelleborgs FFs damfotboll idag, säger Malmgren.

- Det glädjer mig enormt att vi kunde göra det på detta viset idag.

1-0 kom efter 24 minuter och var ett självmål, 2-0 kom bara några minuter senare genom Alice Egnér och var ett riktigt vackert mål. 2-0 stod sig första halvlek ut och i den andra rann det iväg med 3-0, 4-0, 5-0 och till slut 6-0. Förutom de sex målen var det bud på fler.

- Där var mycket som var bra idag, snackade mycket om att utmana deras ytterbackar mycket, Alice Egnér gör ju en alldeles formidabel första halvlek. Utmanar i stort sett hela tiden och är riktigt jobbig.

- Det enda man inte riktigt är nöjd med är bolltempot. Annars är det väldigt svårt att hitta något i en match som denna.

Det var annars ett sargat Färjestadens GoIF och kunde inte riktigt ställa upp med allra bästa lag. Men även om gästerna inte kunde ställa upp med allra bästa lag - så var det ett hemmalag som glänste i solen.

- Ärligt talat så saknade de lite folk idag, bland annat tvingades de sätta ner sin kapten på mittfältet och hon är egentligen en spetsspelare och gjort nio mål. De var kort på folk så hade inte mycket val, säger Malmgren.

Där är tre seriematcher kvar innan sommaruppehåll, sen ska det klämmas in en match i DM mot Hallands Nation. Nästa match är borta mot Älmhults IF den 12e juni.

- Nu får vi en träningsvecka igen, men lite hackad - för Alice och Matilda tar studenten i veckan. Men träning tidigt imorgon igen för att skaka av oss dagen, sen träning som vanligt.

- Det gäller att gå in ödmjukt till varje match här nu, sen ta de treor som krävs för att bibehålla avståndet i toppen. Gäller att ha poängen tillgodo om något händer, men idag är jag jäkligt nöjd över hur det ser ut - en riktigt bra genomförd fotbollsmatch, även om motståndet inte var det bästa, avslutar Hans Malmgren.

Med söndagens trea ligger damerna fortsatt i topp i Division 1 Södra Götaland.

Startuppställning:

Erika Nykjaer, Hanna Bauer, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Alice Egnér, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic.

Avbytare:

Ronja Andersson, Ellinor Lilja, Molly Froste, Ebba Wendt Lundgren, Alicia Thoresen, Louise Hayden.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-06-05
Kategori: A-lag