Fotograf: Björn Sandberg


Damerna jagar åttonde raka segern i Division 1 när Färjestadens GoIF kommer på besök till Vångavallen. Matchen spelas under TFF-dagen vilket gör att vi hoppas på mycket publik som stöttar laget till tre poäng. Avspark är 14:00 och det är fri entré.

Vi hänvisar publiken till Norra läktaren då det är där vi har kioskverksamhet den här dagen.

Hans Malmgren om Färjestadens GoIF

Våra minnen av dem från förra säsongen är att de spelar en fysisk fotboll där de gärna smäller på. De har också fått in ett antal nyförvärv från IFK Kalmar där Ofelia Medhammar leder skytteligan i serien, så det gäller att se upp med henne imorgon.

Efter förlusten i premiären har det blivit sju raka segrar, vad har lagt grunden för den här formen?

Redan i matchen efter premiären gjorde laget en riktigt bra insats så jag tycker att samtliga spelare tog tag i det efter första matchen. Efter det har det rullat på och vi har ju ett antal nya spelare i truppen och det tar alltid lite tid innan allt sitter på planen. Nu börjar vi spela ut på ett annat sätt än i inledningen av säsongen och vi hittar varandra bättre och bättre i spelet och förhoppningen är ju att vi ska kunna trycka på ytterligare framöver.

Sedan måste jag säga att vi har ett gäng med rejäla vinnarskallar, på träning ska det tävlas hela tiden och det märks verkligen hur viktigt det är för att kunna prestera bättre.

Hur är status i laget?

Vi har ett antal spelare som missar matchen i Minda Forsblom, Johanna Persson, Jennifer Lilliehöök och Ronja Andersson.

MATCHINFORMATION
TID: Söndag 5 juni, 14:00 | Fri entré
PLATS: Vångavallen
MATCHTRUPP: Erika Nykjaer, Ellinor Lilja, Hanna Bauer, Molly Froste, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Alice Egnér, Ebba Wendt, Alicia Thoresen, Irmeli Jonsson, Louise Hayden, Edina Filekovic

MOTSTÅNDARKOLL

Färjestadens GoIF ligger på tionde plats i tabellen med två vinster och sex förluster samt en målskillnad på 17-25. Senast förlorade man mot IS Halmia på hemmaplan med 1-2.

Huvudtränare är Marcus Stark.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-06-04
Kategori: A-lag