Fotograf: Björn Sandberg

Det var en match som egentligen hade det mesta, härlig inramning, till slut fint väder - men också heta känslor och mål.

Precis som det ska vara i ett skånederby, det som saknades var dock segerjublet. 

Istället blev det ett kvitteringsjubel, då Isak Jönsson kvitterat matchen sent och räddade poäng.

Trelleborgs FF - Landskrona BoIS, 1-1.

- Den fullständiga analysen får väl vänta någon dag, men det är en väldig besvikelse över att det bara blev en poäng, säger assisterande tränare Stefan Jacobsson efter matchens slut.

- Det känns bittert en sån här match där vi liksom i motvind och medvind kontrollerar matchen. Känns ju ändå som att det är vi som borde haft de här tre poängen, det är väldigt jobbigt just nu liksom.

Efter några dagars intensivt regnande och stormande blev det till slut fint väder på Vångavallen på lördagseftermiddagen.

Uppehåll och till och med att solen tittade fram på de 1451 personerna i publiken.

Det var en första halvlek som dock skulle sluta mållöst, men där hemmalaget hade absolut bästa chansen. I matchminut 37 fick nämligen hemmalaget en straff. Upp stegade Mohammed Saeid, men Amr Kaddoura i BoIS-målet stod för en kanonräddning.

Förutom straffen, så var det väl ganska tunt med kvalitativa målchanser i första halvlek.

- Man får väl ändå titta lite sanningen i vitögat och - vi är inte tillräckligt kvalitativa i sista tredjedelen. Det saknas tyvärr lite spets där i denna matchen. Samtidigt får man ju ge Landskrona BoIS en stor eloge för hur de försvarar sin målzon.

- Så här är fotboll ibland och studsar väl inte riktigt vår väg denna gången.

I andra halvlek skulle det sen bli fler målchanser åt båda hållen, det skulle även bli mål. Erik Pärsson kom in i paus och det var just Erik som öppnade målskyttet. På en omställning blev Erik plötsligt fri med Kasper Kristensen, rundade och sköt bollen i nät. 

Det såg sedan ut att bli BoIS-seger, för hemmalaget hade det svårt att få till de där riktigt vassa målchanserna.

TFF-bekantingen Linus Olsson var nära att punktera tillställningen i den 88e matchminuten, men hans nick gick tätt över.

I anfallet efter var matchen plötsligt kvitterad. Publikfavoriten Isak Jönsson blev uppflyttad i anfallet sista minuterna - och likt en måltjuv höll han sig framme på Henry Offias pass, 1-1.

Kort därefter blåste domaren av ett händelserikt derby.

Kan du glädjas över att det blev en poäng till slut?

- Jo, självklart, så är det ju - det måste man ju göra med tanke på hur matchen utvecklade sig. Vi hamnar i underläge och killarna kämpar och sliter, försöker få till nånting, säger Stefan Jacobsson.

- Vi ser ju hur svårt vi har, men att då få ett mål i matchminut 90 - ja, då får man ju glädjas för det. Killarna ska ha eloge att de inte ger upp. Men det är ändå besvikelse.

Nu är det ett sommaruppehåll i Superettan. Nästa match för TFF är om exakt en månad - borta mot Halmstads BK.

- Vi har haft lite andra matcher där det borde rullat in lite poäng, tycker vi. Tittar man på helheten på de tio matcherna så borde det varit tre poäng till, då hade det känts riktigt bra. Men, vi har haft några jobbiga poängtapp - så även i denna matchen.

- Superettan ser ut så här, typ 10 lag med samma kvalitet, sen kan alla ha bättre dagar och få flow. Men hade vi fått första målet idag, så tror jag vi hade gått av planen med seger också. Men känns lite bittert att få ett poängtapp. Hade vi fått en seger här så hade det känts okej, men nu känner vi att det saknas några poäng.

Ska ni förändra något?

- Vi ska vinna fler fotbollsmatcher, det är det som vi ska förändra. Men först ska vi vila och analysera de tio första matcherna, om där är något i sättet vi ska ändra på, avslutar Stefan Jacobsson.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Mikko Viitikko (ut 69), Anton Tideman - Herman Hallberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin - Mohamed Saeid, Nicolas Mortensen, Henry Offia.

Avbytare:

Andreas Larsen, Jesper Modig (in 69), Liam Olausson, Lukas Minter Wettergren, Tobias Karlsson, Othmane Salama, Abel Ogwuche.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-05-28
Kategori: A-lag