Fotograf: Björn Sandberg

Damerna vann på torsdagen borta mot svåra Södra Sandby IF med 2-0. Segern var den sjunde raka och betyder också att man stärker sin position som serieledare.

De båda målen i matchen gjorde Tilde Olsson och kom till i första halvlek.

- Det är ju klart att man är nöjd med seger, kanske inte nöjd spelmässigt, absolut inte - men med seger, säger Hans Malmgren efter matchens slut.

Mål är inte något man förtjänar - mål är något man gör. På torsdagen gjorde TFFs damer två och Södra Sandby IF noll.

Först var det strålande solsken och sommarväder, sen kom ett störtregn - efter det kom 1-0 till Trelleborgs FF och Tilde Olsson var siste TFFare på bollen.

2-0 kom bara några minuter senare och var av det vackrare slaget. Tilde Olsson kom fri och lobbsköt bollen i mål. Efter 2-0-målet höll TFF tätt - mycket tack vare en storspelande Erika Nykjaer.

- Vi är skadedrabbade framåt och det gör ju sig tillkänna. Men vi är täta bakåt och jag tycker att Erika Nykjaer gör en fantastisk match i målet. Vi står rätt så bra bakåt, de kommer inte till sådär jättemånga bra chanser.

Det täta spelschemat har tagit ganska hårt på truppen och målskytten Olsson bytte tidigt i andra halvlek. Lägg därtill flera andra skador och småskavanker lite här och var.

- Vi är hårt sargade och pressade med spelare, Viktoria Persson som spelar 90 minuter idag och inte tränat på länge. Tilde Olsson gör två mål och borde inte spelat över huvudtaget, Alicia Thoresen spelar forward utan egentlig matchträning, Elisa Lang Nilsson som gick av också.

Även om Trelleborgs FF gjorde målen, så var det nog Södra Sandby IF som var det bättre laget spelmässigt. I andra halvlek var det mycket boll för hemmalaget, men de chanser som skapades stoppade antingen försvaret eller då Erika Nykjaer i målet.

- Vi är lite slarviga när de spelar genom oss centralt. Men vi har inte riktigt klippet i steget just nu. Kommer inte riktigt till i press, två sekunder för sent istället för direkt.

- Samtidigt gör vi två mål framåt, det är ju bara att tacka och ta emot. Kanske att vi skulle haft in en till boll idag.

Damerna vann och tog då sin sjunde raka och med det stärker man sin position som serieledare.

- Såna här matcher har vi inte vunnit innan, men likadant mot Astrio så får vi ihop det. Spelmässigt kanske vi inte borde haft sex poäng på de här två matcherna, kanske fyra hade varit mer rättvist - men vi säger såklart inte nej till sex poäng, säger Malmgren.

- Nu gör vi ett litet ryck, tre poäng, sen återstår det och se hur det går i de andra matcherna. Men vi är jäkligt nöjda med tre poäng. Det visar att där är en jäkla attityd och vinnarskalle i våra tjejer, även om vi är tunga och sega så gör vi jobbet fullt ut.

Nu får damerna lite spelledigt och har inte match förrän den 5 juni, hemma mot Färjestadens GoIF. Spelledigt och vila som alla ser fram emot.

- Vi behöver denna vilan, få återhämta oss och träna ordentligt - vilket vi inte gjort på fjorton dagar. Utan mest bara skaka av och gå vidare, inte nåt ordentligt träningspass.

Är Trelleborgs FF seriens bästa lag?

- Inte om du tittar på matchen idag, då var Södra Sandby IF bäst spelmässigt - men det är ju målen som räknas. Det gäller ju att stänga igen också och jag tycker att vi har spelat riktigt bra fotboll innan. Det gäller att hitta tillbaka, det beror lite på att vi inte fått träna ordentligt heller.

- Det står ingenstans hur poängen kom till, det är i slutet när serien summeras som gäller. Just nu, så har vi kanske lite flyt. Det kan vi vara värda, det har inte varit riktigt våra år de senaste säsongerna.

- Nu samlar vi ihop oss i veckan och ser till att göra en mycket bättre spelmässig match nästa helg mot Färjestaden, avslutar Hans Malmgren.

Se damernas tabell här.

Startuppställning:

Erika Nykjaer, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Alicia Thoresen, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Ellinor Lilja, Hanna Bauer, Molly Froste, Johanna Persson, Ebba Wendt Lundgren, Louise Hayden, Tilde Persson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-05-26
Kategori: A-lag