Fotograf: Björn Sandberg


Det väntar toppmöte i Division 1 på Södra Sandby IP när serieledarna Trelleborgs FF åker dit för att möta Södra Sandby IF imorgon, torsdag. Avspark 15:00.


Hans Malmgren om Södra Sandby IF

Vi mötte dem i en träningsmatch före säsongen men det kommer inte vara samma lag som vi mötte då som vi möter nu, då hade de en del spelare borta. Det är ett ungt, duktig lag som vill spela med mycket fart så det gäller att vi håller ihop laget och inte blir för långa mellan lagdelarna.

Det var en tuff match mot BK Astrio senast, hur tror du morgondagens match gestaltar sig?

Ja, senast var det en match med mycket kamp och det kommer säkert bli en del kamp imorgon också men framförallt tror jag det blir en mer öppen historia där båda lagen vill ha mycket fart i sitt spel. Känslan är att kampen om mittfältet blir en viktig match i matchen.

Försvararen Louise Hayden förstärker TFF, vad kan du säga om henne?

Det är en försvarsspelare som kan spela på samtliga positioner i backlinjen som är snabb, stark och brytningssäker. Hon har spelat för Borgeby FK i både Elitettan och Division 1 och nu senast spelade hon för Hofstra University i USA. 

Hur är status i laget inför morgondagen?

Viktoria Persson är tillbaka efter sin sjukdom samtidigt som vi lyfter upp de unga spelarna Ellinor Lilja och Tilde Persson underifrån. Jennifer Lilliehöök, Alice Egnér och Ronja Andersson missar matchen.

MATCHINFORMATION
TID: Torsdag 26 maj, 15:00
PLATS: Södra Sandby IP
MATCHTRUPP: Ellinor Lilja, Erika Nykjaer, Hanna Bauer, Molly Froste, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Ebba Wendt, Alicia Thoresen, Irmeli Jonsson, Louise Hayden, Edina Filekovic, Minda Forsblom, Tilde Persson

MOTSTÅNDARKOLL

Södra Sandby IF ligger på andra plats i tabellen med 16 inspelade poäng fördelat på fem vinster och en oavgjord match. Målskillnaden är 19-12.

Huvudtränare är Otto Persson.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-05-25
Kategori: A-lag