Fotograf: Björn Sandberg

Tyvärr blev det inte tredje raka för herrarna i Superettan på söndagen, utan tyvärr förlust mot Östers IF.

Trelleborgs FF - Östers IF, 1-2.

TFFs mål gjorde Simon Amin i den första halvleken.

- Besvikelse och tung förlust, en ganska så tillknäppt historia, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Några saker som blir avgörande. Inte nöjd med inledningen på matchen där vi hemma brukar ha initiativet och liksom starten är lite viktig för oss. De får parkera på sin planhalva och där får vi börja jakten på bollen. Får inte sätta vårt presspel i grunden, så det var väl en faktor.

Gästande Östers IF tog ledningen när klockan precis tickat upp till 17 minuter. Efter fint spel fick Adam Bergmark Wiberg nicka in 0-1, alldeles för enkelt.

- Vi får slita från underläget. Får inte riktigt träff, så vi får slita, men vi jobbar på och det är en tillknäppt match är min bild. Vi kommer inte igång med vårt anfallsspel, men det är en skicklig motståndare som dödar det, säger Haynes.

Men matchen skulle kvitteras och det genom Simon Amin. Simon som startat säsongen riktigt fint vann en duell och tog skott utifrån som smet in.

- Sen har man ju förhoppningen vid Simons mål. Vi får se ett distansskott och bollvinst.

Dock tog Östers IF ledningen igen bara minuterna senare, genom Vladimir Rodic. Rodic mål blev även det sista i matchen.

- Tyvärr blev det en avgörande faktor där deras 2-1-mål kommer precis innan paus. Tycker att det ska vi kunna hantera och spela av det oavgjorda resultatet och få med momentum in i paus.

- Sammantaget så är deras två mål för enkla. Jag tycker det och vi vet att de vill spela längre bollar, även om de hade lite tid på vår planhalva i första, de gör det enkelt för sig.

I andra halvlek så hände tyvärr inte särskilt mycket, hemmalaget försökte, lyfte upp Isak Jönsson i anfallet. Men tiden verkade gå väldigt snabbt på Vångavallen på söndagen och andra halvlek liksom bara försvann. Mikko Viitikko var kanske närmast mål, men hans avslut efter en fast situation gick utanför och - det var en sån dag.

Trelleborgs FF - Östers IF slutade 1-2.

- Andra halvlek så försöker vi förmedla att få in bollar bakom deras backlinje. Så länge de får stå rätt så är de tajta och fina i sin organisation som vanligt. Har inte kraften, inte samma power, blir för enkelt.

- Halvleken försvann någonstans, tiden gick bara. Vi har någon liten sekvens där vi står på deras planhalva, men tyvärr inte tillräckligt vasst idag. Tung förlust mot ett Östers IF som vi kamperat mot senaste åren i täta fajter, så denna vill man ha. Första förlusten på hemmaplan i år, med träningsmatcher inräknade. Känns tungt idag.

Det återstår en match innan sommaruppehåll, även den matchen är hemma på Vångavallen. Det är även en av årets hetaste matcher - ett skånederby mot Landskrona BoIS. Matchen spelas nästa lördag, med avspark 13:00.

- En fajt kvar innan uppehållet och blickarna måste snabbt dit - för det är en match vi vill vinna här hemma, avslutar Kristian Haynes.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Mikko Viitikko, Jesper Modig - Mohammed Saeid (ut 87), Haris Brkic (ut 81), Simon Amin (ut 87) - Johan Blomberg (ut 46), Nicolas Mortensen, Henry Offia.

Avbytare:

Andreas Larsen, Anton Tideman (in 87), Herman Hallberg (in 81), Liam Olausson, Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dhaini (in 87), Othmane Salama (in 46).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-05-22
Kategori: A-lag