Damerna tog sjätte raka segern hemma på Vångavallen på lördagseftermiddagen. 2-1 mot BK Astrio gör att man fortsatt är serieledare i Division 1 Södra Götaland.

Båda målen för hemmalaget prickade Tilde Olsson in redan i första halvlek.

- En riktig skitmatch från vår sida egentligen, säger Hans Malmgren direkt efter matchens slut.

- Tror vi spelat fyra matcher på fjorton dagar, så det fick lov att se ut så här. De skitmatcherna vi gjort innan har vi aldrig vunnit, inte kunnat stänga - men nu kunde vi det idag och det var jäkligt skönt.

Det har varit tajt spelschema för damerna, med mycket matcher på kort tid. Det har såklart också satt sina spår, där flera saknades på grund av skador. Jennifer Lilliehöök saknades helt på grund av skada, Hanna Bauer tveksam till spel, Johanna Persson likaså, målskytten Tilde Olsson klarade bara av en halvlek, samt att Viktoria Persson varit sjuk i veckan. Lägg där då till en del små skavanker här och var.

- Vi har nätt och jämnt så att vi får ihop laget idag. Vi är en rätt så sargad grupp just nu och tryckte mycket på inställning och attityd idag, kräma ur verkligen det sista vi har för att få ihop det.

- Det syns att vi haft mycket matcher, det syns att vi spelade i onsdags. Det syns också att vi gick från konstgräs till naturgräs - en omställning igen. Presterar ingen bra fotboll egentligen, men det är ingen som ser det i slutändan - då är det bara poängen som räknas.

BK Astrio kommer bli jobbiga för många i damernas serie, trygga med boll och vassa framåt. Dock var det Trelleborgs FF som var vassast från början och 1-0 kom redan efter åtta spelade minuter.

- Snackat mycket om hur vi ska agera, Saga Ollerstam slår en rak boll på Elisa Lang Nilsson som löper och det målet är jag extremt nöjd med, hur det tillkommer. Sen är Tilde Olsson med framför mål.

Drygt 20 minuter senare kom 2-0 genom Tilde Olsson igen, efter en fantastiskt fin framspelning av Alice Egnér - där hon klackade med sig bollen och spelade fram. Förutom de två målen hann Tilde även att dundra en boll över ribban från nära håll.

- Alice klackar med sig, spelar fint fram till en friställd Tilde. Sen har vi ju nästan en repris av första målet, där Tilde drar bollen över ribban istället.

- Det saknades ju sen inte tillfällen att stänga helt, vi hade läge precis i början av andra. Elisa har nåt läge där målvakten kommer ut och gör en bra räddning.

Istället för att stänga butiken helt, så blev dett darr när gästerna reducerade i matchminut 53. Några lägen fanns för kvittering, men då var Erika Nykjaer i målet med på noterna och TFF höll undan.

Var ni illa ute i andra halvlek?

- Illa och illa, det fanns möjligheter men inget så wow. Men Erika Nykjaer gör en jättefin räddning i mitten på andra halvlek och där de är igen - den är jättebra. Bra match av Erika.

Det tajta spelschemat fortsätter för damerna, men nästa match är inte förrän på torsdag nästa vecka. Då borta mot Södra Sandby IF.

- I stora hela, stor eloge till tjejerna idag, en enorm offervilja och jobbet vi gjort här nu. Nu har vi det ändå tajt, träning måndag, tisdag och match igen borta mot Södra Sandby på torsdag. Ett Sandby som slog Halmia borta. Gäller att ladda upp ordentligt.

- Får slicka såren lite, ta det någorlunda och sen vara redo på torsdag, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Erika Nykjaer, Saga Ollerstam, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Alice Egner, Alicia Thoresen, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Ronja Andersson, Hanna Bauer, Molly Froste, Johanna Persson, Ebba Wendt Lundgren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-05-21
Kategori: A-lag