Fotograf: Björn Sandberg

TFF tar emot Östers IF på Vångavallen och det är upplagt för en spännande match mellan två lag på den övre halvan av tabellen.

Det har hänt saker på Vångavallen och en ny mötesplats för TFF:are är placerad på den östra kortsidan, dit samtliga med biljett på södra och norra sektioner är välkomna. Läs mer om den nya mötesplatsen här.

Biljetter till morgondagens match köper du på våran biljettsida.

Kristian Haynes om Östers IF

Vi har haft tuffa möten med Öster genom åren och morgondagen lär inte bli annorlunda. De har blandat och gett resultatmässigt den här säsongen men efter två förluster lär de vara riktigt på tå för att göra en bra insats på Vångavallen.

Två raka segrar, vad är det som lagt grunden för det?

Mot Västerås var det en prestation över 90 minuter som la grunden. Gör vi bra saker över en hel match så ska det mycket till om resultatet inte går med oss, det visade vi där.

Mot ÖIS var det en speciell match i och med tränarbytet och det var lite oklart vilka reaktioner de skulle få av det. Summerar man matchen så kändes det väl i första halvlek som att det inte var ett lag i botten vi mötte, utan de var rätt aggressiva och skickliga. Vi har med oss en oavgjort resultat i paus, tar ledningen tidigt i andra halvlek och spelar sedan av matchen på ett väldigt bra sätt.

De här två matcherna har också visat att vi kan vinna på olika sätt, vilket alltid är bra.

Hur är status i truppen?

Det är samma status som de senaste matcherna, inga förändringar. Planen gällande Abel är att han kliver in i full träning på måndag och i Bödvars fall så stegrar han sin träning successivt.

MATCHINFORMATION

TID: Söndag 22 maj, 15:00
PLATS: Vångavallen | Biljetter köper du här!
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Jesper Modig, Nicolas Mortensen, Mohammed Saeid, Herman Hallberg, Isak Jönsson, Henry Offia, Tobias Karlsson, Anton Tideman, Simon Amin, Haris Brkic, Othmane Salama, Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Liam Olausson
INTE MED I MATCHTRUPP: Petar Petrovic (långtidsskadad), Abel Ogwuche (skadad), Lukas Minter Wettergren (P19), Bödvar Bödvarsson (skadad)

MOTSTÅNDARKOLL

Öster har inlett säsongen med fyra vinster på åtta matcher. Man kommer från två raka nederlag mot Örebro och Halmstad. Innan dessa två matcher hade man två raka segrar mot Norrby och Dalkurd.

Huvudtränare är Srdjan Tufegdzic.

Vill du följa Trelleborgs FF direkt i mobilen? I appen TFF Live får du laguppställningar och highlights via pushnotiser.Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-05-21
Kategori: A-lag