Fotograf: Björn Sandberg

Lördagen bjuder på match i division 1 när serieledarna Trelleborgs FF tar emot BK Astrio på Vångavallen. Avspark är 14:00.

Assisterande tränare Magnus Säll om BK Astrio

Det är ett lag som gjort det bra mot lag högt upp i serien så även om de inte tagit så många poäng gäller det att vi är redo för den här matchen. De spelade bland annat oavgjort mot IS Halmia senast och har ett antal duktiga spelare.

Fem raka segrar i seriespelet och högst upp tabellen. Vad gäller för att ta sjätte raka?

Att vi bibehåller den kvalité och det engagemang vi haft under säsongen hittills. Det gäller också att vi tar det match för match och gör bra insatser varje matchdag. Vi har en väldigt bra känsla i gruppen just nu där alla tar ansvar för att ta laget framåt, vilket är helt fantastiskt. En rejäl konkurrenssituation gör ju sitt till naturligtvis.

Hur är status i laget?

Vi har haft en tuff vecka med många matcher där det varit lite slitsamt men vi har försökt att rotera. Ronja Andersson och Jennifer Lilliehöök är borta, i övrigt är samtliga spelare är tillgängliga och vi har en sista träning inför matchen ikväll.

MATCHINFORMATION
TID: Lördag 21 maj, 14:00
PLATS: Vångavallen
MATCHTRUPP: Erika Nykjaer, Hanna Bauer, Molly Froste, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Ebba Wendt, Alicia Thoresen, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Minda Forsblom

MOTSTÅNDARKOLL

BK Astrio ligger på nionde plats i tabellen efter en vinst på de sex första omgångarna. Totalt har man tagit fem poäng och har en målskillnad på 14-17 vilket visar på ofta målglada tillställningar. Senast spelade man 1-1 mot topplaget IS Halmia.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-05-20
Kategori: A-lag