Fotograf: Björn Sandberg

Herrarna tog andra raka segern i Superettan på onsdagen efter att ha besegrat Örgryte IS på bortaplan. Segern skrevs till 2-1 - och kom till efter två snabba mål av Nicolas Mortensen och Haris Brkic, ett i vardera halvlek.

- Varje match har sitt eget liv, likaså denna. Borta mot Örgryte IS och det är en knivig match, mot ett lag som börjat sådär och bytat tränare nyligen. Vi visste inte riktigt vad vi skulle möta, därför känns det extra skönt att åka härifrån med tre poäng idag, säger Kristian Haynes efter matchen.

Matchen hade knappt börjat innan det stod 0-1 på resultattavlan. Ett inlägg från Mohammed Saeid gick fram till Nicolas Mortensen som gjorde första målet i matchen.

- Magisk start, jättefint mål av Nicolas och det är precis så vi vill anfalla. Så kändes jättebra att få det målet. Men efter det så, ja, jag vet inte om det är för det täta spelschemat eller vad - men vi hade liksom inte det där trycket i stegen.

- Blir lite passiva och det kopplas till passningsspelet också.

Det gick inte sedan många minuter innan det blev straff till hemmalaget Örgryte IS. Efter slarv i försvaret tvingades Isak Jönsson till en brytning, som blev till straff. En straff som Ajdin Zeljkovic tog hand om, men straffen den knep Kasper Kristensen.

- Sen räddar Kasper en straff, blev lite slarvigt och helt plötsligt får de en straff. Viktigt och skönt med straffräddningen, både för lagets och Kaspers del. Nu gör han en matchavgörande räddning idag igen, säger Haynes.

Örgryte IS hade mycket boll, skapade också många nästanlägen - innan kvitteringen faktiskt kom, genom just Ajdin Zeljkovic.

- Trodde väl att vi skulle kunna rida ut första halvlek och gå till paus med ledning, men tyvärr.

Gästande TFF hade förutom målet svårt att skapa några chanser. Nicolas Mortensens mål var också egentligen det enda avslutet man hade i första halvlek.

I andra halvlek så var det inte heller särskilt mycket avslut från TFF, men det behövdes faktiskt bara ett för att vinna matchen.

En iallafall halvt spontant påhittad frisparksvariant signerat Mohammed Saeid och Haris Brkic gav TFF åter ledningen. Direkt i andra halvlek stod det 1-2 på resultattavlan och det skulle det göra tills visslan för full tid ljöd.

- Andra målet är också bra, att kunna ta vara på fasta situationer är viktigt i dagens fotboll. Kul för Haris att göra mål, det ger en boost.

- Vi lägger mycket tid på fasta situationer och snackar alltid om att utnyttja om de är dåligt skyddade. De löser det på ett fint sätt, vi har några olika varianter, men idag kom vi till bra avslut.

- De har fler avslut totalt sett, men vi är effektiva. De har lite chanser i slutet, någon fast situation som hade kunnat bli farlig - men liksom inget wow. Så vi rider ut andra halvlek bra.

Även om då Örgryte IS gjorde ett gediget försök till kvittering höll TFF undan och tog - andra raka trepoängaren.

- Jätteskönt att kunna följa upp en seger med en till seger. Vi gör ingen toppmatch, men tar tre poäng. Starkt att ta tre poäng i en sån här lurig match, avslutar Kristian Haynes.

På söndag är det match igen, hemma mot Östers IF. Då går vi tillsammans för tre nya poäng. Köp biljett till matchen här - så ses vi på Vångavallen i Trelleborg.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Mikko Viitikko, Jesper Modig - Mohammed Saeid (ut 84), Haris Brkic, Simon Amin - Liam Olausson (ut 63), Nicolas Mortensen (ut 84), Henry Offia (ut 75).

Avbytare:

Andreas Larsen, Anton Tideman (in 63), Herman Hallberg (in 84), Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dhaini, Johan Blomberg(in 84), Othmane Salama (in 75).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-05-18
Kategori: A-lag