Fotograf: Björn Sandberg

Match i lördags och match redan imorgon onsdag igen när omgångarna i Superettan duggar tätt. Matchen mot Örgryte IS på Gamla Ullevi har avspark 19:00.

Kristian Haynes om Örgryte IS

Ett lag i förändring just nu där man bytt folk i den sportsliga ledningen. Det gör att det är svårt att sia exakt om vad det är vi möter så vi gör det vi kan med mest fokus på oss själva. ÖIS är ett lag som haft problem att ta poäng den här säsongen men de har många namnkunniga spelare som är duktiga och det gäller att vi håller koll på dessa.

Laget studsade tillbaka rejält i lördags när man hade 3-0 efter första halvlek och sedan spelade av de sista 45 minuterna. Hur skönt var det att följa från sidlinjen?

Vi gjorde en svag match i Stockholm och att ha kapacitet att ta kommando från start och göra den första halvleken vi gjorde senast är starkt. Vi skapar väldigt mycket framåt och med lite mer skärpa så hade vi kunnat ha ännu större ledning, samtidigt är man ju väldigt nöjd med 3-0 efter 45 minuter.

I andra halvlek tycker jag vi har väldigt bra kontroll på läget och släpper till väldigt lite. Totalt sett är jag nöjd över hur vi håller ihop spelet över 90 minuter och att vi håller nollan vilket bäddar för tre härliga poäng.

Hur är status i truppen?

Bödvarsson, Ogwuche och Petrovic är fortsatt borta. Ogwuche har börjat träna den här veckan och Bödvarsson joggar vid sidan om. I övrigt är det inga problem i truppen.

MATCHINFORMATION

TID: Onsdag 18 maj, 19:00
PLATS: Gamla Ullevi | Biljetter köper du här! | Ordinarie bortasektion A-O, södra nedre, entré 1.
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Jesper Modig, Nicolas Mortensen, Mohammed Saeid, Herman Hallberg, Isak Jönsson, Henry Offia, Anton Tideman, Tobias Karlsson, Lukas Minter Wettergren, Haris Brkic, Othmane Salama, Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Liam Olausson, Simon Amin
INTE MED I MATCHTRUPP: Petar Petrovic (långtidsskadad), Abel Ogwuche (tillbaka i träning efter skada), Bödvar Bödvarsson (skadad)

MOTSTÅNDARKOLL

Örgryte IS ligger på sextonde plats i tabellen efter sju spelade omgångar. Laget har tagit två poäng och har en målskillnad på 8-17. Senast spelade man 1-1 på bortaplan mot Norrby IF.

Huvudtränare är sedan i söndags Brynjar Gunnarsson.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-05-17
Kategori: A-lag