Fotograf: Björn Sandberg


Filip Lundgårdh är fysioterapeut i Trelleborgs FF och ger en kortare kommentar gällande skadeläget i truppen just nu.

Bödvar Bödvarsson skadade sig i matchen mot IK Brage för en tid sedan och svaren från MR-undersökningen har nu kommit.
- MR-undersökningen skulle visa om det var en allvarligare skada eller inte och den visar att det inte rör sig om en allvarligare skada. Däremot så stukade han fotleden i situationen och det är vi rehabiliterar nu. Det är en rehabilitering på ett antal veckor, säger Filip Lundgårdh.

Det unga mittbackslånet Abel Ogwuche har varit skadad under två perioder den här våren, där han gjorde comeback i U21-matchen mot Malmö men där han fick kliva av i första halvlek.
- Han är igång i delvis träning just nu och nästa steg för honom är full träning som vi siktar på i nästa vecka. Han är väldigt ambitiös i sin rehab och arbetar hårt för att komma tillbaka. I det stora hela kommer han till en träningskultur med högre intensitet än vad han är van vid, så det är något han måste vänja sig vid.

Petar Petrovic fortsätter att rehabilitera sin korsbandsskada.
- Petar är väldigt ambitiös i sin rehabiliteringsträning och tar steg framåt i den. Han tränar väldigt hårt för att kunna vara tillbaka senare i år, men man ska ha med sig att det är en lång rehabilitering för denna typ av skada.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-05-17
Kategori: A-lag