Fotograf: Björn Sandberg

Damerna tog en fin skalp på lördagen, när man besegrade toppkonkurrenten Eskilsminne IF på bortaplan.

Efter underläge 0-1 i paus gjorde TFF-damerna en smått fantastisk andra halvlek och vände till seger - 4-2.

Målen gjorde Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök och ett självmål.

- Lite avslagen första halvlek på något sätt, vi springer lite med handbromsen i kändes det som, säger Hans Malmgren efter matchen.

Seger i Helsingborg, men det började lite sådär, precis som om handbromsen var i litegrann. Men när hemmalaget gjorde mål - vaknade TFF till liv och tog över matchen.

- Vi vaknade väl lite till liv efter deras ledningsmål, vi gick liksom inte riktigt in i det, samtidigt var deras ledningsmål lite oväntat.

- Efter målet tar vi över, vi maler på och tar löpningarna för varandra - gör det vi pratat om inför matchen helt enkelt.

TFF-damerna borde fått en straff med sig innan paus efter att Elisa Lang Nilsson blivit nermanglad av hemmalagets målvakt - istället frispark på andra hållet.

Eskilsminne IF gick av banan i första halvlek i ledning, andra halvlek skulle de gå av som förlorare. För i andra var det ett Trelleborgs FF som släppte totalt på handbromsen och bara körde.

- Vi pratade sen i paus om att vi måste släppa handbromsen i andra. Vilket vi också gör, får också utdelning ganska så snabbt i andra, säger Malmgren.

Endast några få minuter in i andra halvlek kom kvitteringen, genom Irmeli Jonsson på straff. Efter kvitteringen var där inget som stoppade Trelleborg.

- Tuggade sen på efter kvitteringen, frispark i mål av Edina och sen får Jennifer ett friläge. En bra period där de var riktigt skärrade, sen gör vi mål igen efter en frispark av Edina som blir till självmål.

- Vi är betydligt bättre i andra halvlek, där vi tar över rätt rejält faktiskt, konstaterar Malmgren.

Om en vecka kommer BK Astrio på besök till Vångavallen i nästa match. BK Astrio kryssade på lördagen i Halmstads-derbyt mot IS Halmia - vilket också gjorde så att Trelleborgs FF gick upp i serieledning.

- Vi har haft svårt mot Eskilsminne IF flera gånger, både hemma och borta - så otroligt skönt att vinna idag. Lite utav en lättnadskänsla och nu leder vi Division 1 för första gången. Vi ska göra allt i vår makt för att fortsätta ligga där.

- Vi visar upp bra lagmoral idag när vi kommer ut och är ett annat lag i andra halvlek. Enorm glädje hos alla efteråt - en jäkla go känsla, avslutar Hans Malmgren.

Nästa match för damerna är nästa lördag, hemma mot BK Astrio - avspark 14:00.

Startuppställning:

Erika Nykjaer, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Alice Egner, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Ronja Andersson, Hanna Bauer, Johanna Persson, Ebba Wendt Lundgren, Jennifer Lilliehöök, Alicia Thoresen.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-05-14
Kategori: A-lag