Fotograf: Björn Sandberg

Solen sken på Vångavallen och herrarna på lördagseftermiddagen, när de tog emot Västerås SK.

Det blev till slut en säker seger för hemmalaget, där Isak Jönsson öppnade målskyttet redan efter några minuter. Sen gjorde även Fritiof Björkén och Henry Offia mål - slutresultat 3-0.

- Det är egentligen inte så mycket som skiljer sig från de andra matcherna - men vi gör det bra över 90 minuter idag, säger Kristian Haynes efter matchen.

Inget stoppade Trelleborg på lördagen, inget stoppade heller Isak Jönsson som gjorde sitt andra mål för säsongen på lördagen.

Johan Blomberg slog en lång och hög frispark mot en framstörtande Jönsson till 1-0.

Massvis med lägen skapade sen och känning på ytterligare mål, men gick inte avsluten tätt utanför eller över så var det strålande räddningar i Västerås-målet. Det mesta var Henry Offia inblandad i.

Istället gjorde Fritiof Björkén 2-0 och välförtjänt gjorde Henry Offia 3-0 innan paus. 3-0 i paus, vilket var rejält i underkant - och kanske borde hemmalaget gjort fler innan paus.

- Det är verkligen i underkant med 3-0, de har ett läge i första halvlek där det är extremt viktigt för Kasper att få göra en räddning. Haft en svår inledning och inte riktigt fått chansen att visa vilken duktig målvakt det är - vi behövde honom där idag och tog den.

- Ett viktigt skede i matchen, konstatera Haynes.

För vid ställning 1-0 gjorde hemmalagets målvakt Kasper Kristensen en superräddning som var viktig, för lördagens match - men också framtida matcher. Mål där och matchen kanske hade tagit en annan vändning.

Istället var det TFF för hela slanten.

- Skapat fler målchanser än motståndarna och vinner rättvist här idag. Jag är oerhört nöjd med hur vi hanterar andra halvlek idag. Det är det största plusset idag jämfört med hur det sett ut innan.

- Nu får vi 3-0 precis innan paus, men vi kan inte slappna av någon gång. Vi bara fortsätter spela, men spelarna är smartare, det är lite lugnare, samlade som lag och det uppstår inte särskilt mycket situationer. Trots att de försöker forcera och allting.

Andra halvlek spelade hemmalaget TFF av på ett riktigt fint sätt, behöll fokus över matchens alla minuter.

3-0 - tre poäng, tre gjorda mål och hållen nolla är såklart alla nöjda över. Efteråt ville Kristian Haynes berömma en spelare lite extra.

- Verkligen jätteglad för Henry Offia att han får göra mål, annars hade det varit en tuff dag. Han är superlojal, superviktig för vårt defensiva spel och unnar honom all framgång i världen - för det är en fantastisk spelare att ha tillgång till, säger Haynes.

- Jag vet inte riktigt mer, äntligen, lite sån känsla. Det såg jättefint och stabilt ut idag och får hålla nollan. Jättenöjd att få ge det till vår hemmapublik som är här och stöttar oss, avslutar Kristian Haynes.

Det är tajt spelschema och nästa match är redan på onsdag - borta mot Örgryte IS, avspark 19:00.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Mikko Viitikko, Anton Tideman (ut 46) - Mohammed Saeid, Haris Brkic (ut 90), Simon Amin - Johan Blomberg, Nicolas Mortensen, Henry Offia (ut 90).

Avbytare:

Andreas Larsen, Jesper Modig (in 46), Herman Hallberg (in 90), Liam Olausson (in 90), Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dhaini (in 90), Othmane Salama.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-05-14
Kategori: A-lag