Fotograf: Björn Sandberg

Det väntas ett toppmöte under lördagen när Trelleborgs FF möter Eskilsminne IF på bortaplan i Division 1 Södra. Matchstart är 15:00 på Västergårds IP.

Hans Malmgren om Eskilsminne IF

Det är en väl sammansvetsat gäng som adderat den tidigare duktiga truppen med något vasst nyförvärv inför säsongen. Johanna Olsson och Julia Lennartsson är två spelare som kan avgöra matcher och det gäller att vi inte bjuder på några ytor för dem.

Efter möten med lag på nedre halvan av tabellen väntar nu en toppkonkurrent, hur tror du matchen gestaltar sig?

Det är lite svårt att sia om faktiskt, men det kan nog bli en ställningskamp till en början där lagen känner på varandra. Jag tror att båda lagen har respekt för varandra och för varandras styrkor vilket gör att matchen kan bli lite försiktigt till en början.

Vi är dock beredda på att göra en riktigt bra insats, precis som vi gjort på Västergårds IP tidigare.

Hur är status i laget inför morgondagen?

Det täta matchandet har gjort att det varit lite slitet på sina håll den här veckan, så på vissa håll har det varit mer fokus på återhämtning vilket är naturligt. Vi har dock kunnat träna med fullt lag så vi är redo för match.

MATCHINFORMATION
TID: Lördag 14 maj, 15:00
PLATS: Västergårds IP, Helsingborg
MATCHTRUPP: Ronja Andersson, Erika Nykjaer, Hanna Bauer, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Ebba Wendt, Alicia Thoresen, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom

MOTSTÅNDARKOLL

Eskilsminne IF har likt TFF startat med fyra vinster och en förlust på den fem inledande matcherna i Division 1. Målskillnaden är 16-5 och senast förlorade man borta mot IS Halmia med 3-4.

Huvudtränare är André Petersson.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-05-13
Kategori: A-lag