Fotograf: Björn Sandberg

Det är lördagsmatch på Vångavallen när Västerås SK gästar Skåne och Trelleborg. Avspark är 13:00 och biljetter till match köper du här.

Kristian Haynes om Västerås SK

Jag tycker att Västerås har haft ett rätt tydligt spelsätt på konstgräs men att det är lite frågetecken för hur de kommer spela på vår gräsmatta. De har en del tekniska spelare som det gäller att vi har koll på men vi räknar med att de kommer komma hit och kämpa hårt i 90 minuter för poäng.

Förlust i senaste matchen, var krävs för att studsa tillbaka?

Det är klart att vi är besvikna över genomförandet av matchen senast, det var verkligen ingen bra match från vår sida. Det gäller att vi sätter en prestation över 90 minuter där vi ser till att göra rätt saker i samtliga delar av planen. Gör vi det, att vi får till en helhet, så ökar chanserna för att vinna matchen.

Vi har gjort bra saker i stora delar av tidigare matcher på hemmaplan, nu gäller det att göra dessa saker över ännu längre tid och bygga vidare på det. 

Hur är status i truppen?

Lukas spelar med P19 och de övriga som inte är tillgängliga, förutom Petar, är Abel och Bödvar. I Bödvars fall så joggade han lätt idag men vi väntar fortfarande på resultaten från hans undersökningar.

MATCHINFORMATION

TID: Lördag 14 maj, 13:00
PLATS: Vångavallen | Biljetter köper du här!
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Jesper Modig, Nicolas Mortensen, Mohammed Saeid, Herman Hallberg, Isak Jönsson, Henry Offia, Tobias Karlsson, Anton Tideman, Simon Amin, Haris Brkic, Othmane Salama, Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Liam Olausson
INTE MED I MATCHTRUPP: Petar Petrovic (långtidsskadad), Abel Ogwuche (skadad), Lukas Minter Wettergren (P19), Bödvar Bödvarsson (skadad)

MOTSTÅNDARKOLL

Västerås har tagit 5 poäng på de 6 inledande omgångarna i Superettan. Med dessa inspelade poäng placerar sig klubben på 13:e plats i serien. Senast mötte man AFC Eskilstuna på bortaplan och trots en ledning sent i matchen förlorade man med 2-5.

Huvudtränare är Kalle Karlsson.

Vill du följa Trelleborgs FF direkt i mobilen? I appen TFF Live får du laguppställningar och highlights via pushnotiser.Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-05-13
Kategori: A-lag