Fotograf: Björn Sandberg

TFF:s målvaktstränare Patrik Abrahamsson är den här veckan på landslagsläger, UEFA Development Tournament, som en del av staben i P16-landslaget.

- Jag har varit en del av det här landslaget sedan 2021 och ser det som ett privilegium att få representera Sverige men också som en form av kvitto på det arbetet jag gjort och gör, säger Patrik Abrahamsson.

- Det är utvecklande utifrån att det är en helt annan miljö att arbeta i än vad jag är van vid, man får kort tid med spelarna och under den korta tiden ska man optimera förutsättningarna för att spelarna ska bli så väl förberedda som möjligt.

Patrik Abrahamsson kom till Trelleborgs FF inför den här säsongen och arbetar med både herrlaget och akademin på pojksidan i klubben. Att vara med i staben för ett ungdomslandslag är en viss skillnad mot sitt dagliga arbete i TFF.

- Det är såklart en svår och ny miljö för spelarna att ställa om till där det är massor av nya intryck, stress och en kravställning på sig själv att vara sitt bästa jag under varje träning, saker vilket jag som tränare måste hantera. Dessutom ger det mig en dimension till i mitt tränarskap, att gå från vår egen verksamhet till att träna de målvakter som ligger längst fram i sin utveckling inom åldern för P16.

UEFA Development Tournament spelas mellan fyra nationer där länderna utöver Sverige är Island, Irland och Schweiz. Imorgon spelar Sverige sin första match, mot Island, och den sänds på svenskfotboll.se.

- Det är en 4-nationsturnering för P16-landslagen som arrangeras av UEFA i samarbete med nationerna. I år går Sveriges turnering av stapeln på hemmaplan och vi möter Island på tisdag, Irland på fredag och Schweiz på måndag.

Patrik Abrahamsson ser stora fördelar i att få vara en del av staben, både personligt men också för Trelleborgs FF.

- Jag får med mig mycket erfarenheter från de här lägren vilket jag tar med mig tillbaka till Vångavallen för att ge bästa möjliga utveckling till våra egna målvakter.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-05-10
Kategori: A-lag