Fotograf: Björn Sandberg

Det var egentligen aldrig något snack om saken på söndagen när damerna besegrade Lörby IF.

Efter tidig ledning och bland annat hattrick av Tilde Olsson vann damerna komfortabelt med 7-1 på Vångavallens gröna matta. De övriga målen gjorde Viktoria Persson, Matilda Andersson, Jennifer Lilliehöök och på matchens sista spark knorrade Edina Filekovic in en frispark.

- Solen skiner, gräset är grönt och 7-1. Härligt med tre poäng, säger Hans Malmgren direkt efter matchens slut.

Tilde Olsson har haft lite stolpe ut innan på säsongen, men på söndagen lossnade det - och det rejält. Redan efter 13 minuter spelade krånglade hon in 1-0 till hemmalaget TFF.

Där efter hann Viktoria Persson göra 2-0 innan Tilde gjorde både 3-0 och 4-0 i solgasset.

Eftersom det varit ett hektiskt spelschema i veckan gjorde hemmalaget lite byten i paus, där då bland annat tremåls-skytten Olsson lämnade plan.

- Helt okej första halvlek, gör det vi snackat om. Bra tempo, bra spelvändningar, diagonalbollarna sitter. Tycker att vi hade kunnat göra några baljor till, men vi är inte tillräckligt skärpta i boxen.

- Vill till att vi är mer skärpta nästa helg mot Eskilsminne, men gör man sju så gör man sju och det är helt okej - även om vi hade kunnat göra fler.

- Man ska ha klart för sig att det är tredje matchen på sju dagar för tjejerna. Vi har valt att gå runt på folk, de som kommer in löser det bra. Känns bra med en bred och bra trupp.

Andra började lite trögt, gästerna reducerade också där med ett långskott, men när Matilda Andersson byttes in - blev det rejäl fart under dojjorna och i målskyttet igen.

- Det retar mig såklart att vi släppte in mål. En av grejerna vi snackade om i paus, att hålla nollan och bibehålla fokus - det tycker jag inte att vi gör, utan vi går ner oss betydligt. Sen är det där, motivationen, leda med 4-0 i paus, ja.

- Men vi får fart igen när Matilda kommer in, hon är så mycket fotboll.

Matilda gjorde 5-1 i matchminut 70 - och sen gjorde Jennifer Lillehöök 6-1.

7-1 och därmed slutresultatet fastställde Edina Filekovic. Detta på matchens absolut sista spark då hon knorrade in en frispark direkt i mål.

- Nu väntar en vanlig träningsvecka och Eskilsminne IF borta nästa helg. En rolig match, som de flesta ser fram emot hoppas jag, säger Malmgren.

En av matchens förgrundsfigurer och en av de bästa i söndagens TFF, Tilde Olsson, stod för tre mål - trots att hon bara spelade en halvlek.

- Det var extra skönt att hon kom igång idag, hon är hämtad som målskytt och avslutare - så en spelare vi verkligen ha igång på riktigt. Hon gör ett fantastiskt försvarsarbete, men frustrationen har ju brunnit enorm i henne. Jag är jäkligt glad för hennes skull och hela lagets skull att hon fick göra tre idag. Hon sover nog gott inatt, avslutar Hans Malmgren med ett leende.

Nästa lördag möter damerna Eskilsminne IF på bortaplan. En riktigt het match som har avspark 15:00 i Helsingborg.

Startuppställning:

Erika Nykjaer, Hanna Bauer, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Elisa Lang Nilsson, Tilde Olsson, Alice Egnér, Ebba Wendt Lundgren, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Ronja Andersson, Molly Froste, Matilda Andersson, Josefine Svensson, Johanna Persson, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-05-08
Kategori: A-lag