Fotograf: Björn Sandberg

Mötet med Lörby IF imorgon sätter punkt för en intensiv matchvecka där man vann mot FC Staffanstorp i ligaspelet förra helgen och förlorade Svenska Cupen-mötet mot FC Rosengård 1917 i onsdags.

Hans Malmgren om Lörby IF

Likt Staffanstorp förra helgen så möter vi ett lag som är nykomlingar den här helgen. De har också fått en tuff start på serien och jag har inte sett dem så mycket så det gäller att vi fokuserar på vårt.

Förlust och uttåg ur Svenska Cupen i onsdags, vad krävs för att ta tre poäng imorgon?

Vi har gjort bra matcher den senaste tiden och även om det inte blev vinst i onsdags gjorde vi en bra match då också. Vi har, tack vare andra resultat, fått en chans att haka på i toppen om vi tar tre poäng i den här matchen och det är vår självklara ambition att göra naturligtvis.

Matchen är likt den förra helgen en match där vi har kraven på oss att bara vinna och precis som för en vecka sedan gäller det att vi tar oss an matchen på rätt sätt. Det är upp till oss att sätta fart, höja tempot och ha kvalité i det vi gör.

Hur är status i laget?

Viktoria och Josefine är tillbaka efter sjukdom samtidigt som Hanna Bauer kliver in i matchtruppen igen.

MATCHINFORMATION
TID: Lördag 8 maj, 14:00
PLATS: Vångavallen
MATCHTRUPP: Ronja Andersson, Erika Nykjaer, Molly Froste, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Ebba Wendt, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom, Hanna Bauer

MOTSTÅNDARKOLL

Sölvesborgs-laget Lörby IF har förlorat samtliga fyra matcher i serien den här säsongen. Man har dock lyckats göra fem mål, varav tre mot Färjestadens GoIF. Dock har man släppt in 14 mål, varav fyra stycken i senaste matchen som spelades mot serieledarna IS Halmia.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-05-07
Kategori: A-lag