Fotograf: Björn Sandberg

Lördagen bjuder på nytt möte i Superettan när TFF satt sig på bussen mot Stockholm för möte med IF Brommapojkarna på Grimsta IP. Är du inte på plats kan du se matchen via discovery+.

Kristian Haynes om IF Brommapojkarna

BP är ett bollskickligt lag som gärna tar initiativ i matcherna via bollinnehav. De har rutin blandad med ungdomlig entusiasm vilket gör att de kan arbeta med flera olika matchscenarion. På Grimsta har de inte förlorat än i år så vi är beredda på en tuff kamp.

De senaste matcherna har det gjorts många mål framåt, men även släppts in en del bakåt. Vad är receptet för att fortsätta skapa mycket framåt, men stänga till bakåt?

Vi är naturligtvis nöjda med sättet vi skapar målchanser framåt, vi har en stor variation i vårt spel vilket gör det svårt för motståndaren. Vi använder oss av båda kanterna men har också kommit igenom centralt och vi varierar med inläggspel och kortpassningsspel. Fortsätter vi på samma sätt så kommer vi fortsätta att göra mål.

Gällande målen som vi släppt in så är det klart att vi suttit ner, precis som efter varje match, och analyserat matcherna och målen. Vi ser att vi är duktiga på att minimera antalet målchanser men samtidigt gäller det att vi har koncentrationen och gör rätt saker i 90 minuter plus tillägg. Vi har blivit hårt straffade i vissa matcher men vi tar lärdom av det och arbetar varje dag på att bli bättre.

Hur är status i truppen?

Simon Amin är avstängd och Bödvar Bödvarsson utgick ur senaste matchen, det gör att vi får ändra om lite i matchtruppen där Tobias Karlsson och Lukas Minter Wettergren kliver in i istället.

Bödvar har gjort en röntgen där det konstaterades att det inte är någon fraktur, vi väntar fortfarande svar från MR-undersökningen.

MATCHINFORMATION

TID: Lördag 7 maj, 13:00
PLATS: Grimsta IP | Biljetter köper du här! | Är du inte på plats kan du se matchen via discovery+.
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Jesper Modig, Nicolas Mortensen, Mohammed Saeid, Herman Hallberg, Isak Jönsson, Henry Offia, Anton Tideman, Tobias Karlsson, Lukas Minter Wettergren, Haris Brkic, Othmane Salama, Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Liam Olausson
INTE MED I MATCHTRUPP: Petar Petrovic (långtidsskadad), Abel Ogwuche (skadad), Simon Amin (avstängd p.g.a. gula kort), Bödvar Bödvarsson (skadad)

MOTSTÅNDARKOLL

Nykomlingarna BP ligger på åttonde plats i tabellen efter fem spelade omgångar. Laget har vunnit två matcher, spelat en oavgjord match och förlorat två matcher. Målskillnaden är 9-10.

Huvudtränare är Christer Mattiasson som gör sin andra säsong i klubben.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-05-06
Kategori: A-lag