Fotograf: Björn Sandberg

På onsdagskvällen spelade damerna match i Svenska Cupen, borta mot seriekonkurrenten FC Rosengård 1917.

Tyvärr slutade matchen i förlust, 1-3 - och därmed är damerna ute ur Svenska Cupen för denna gången.

- Vinner hellre i serien mot dem än i en sån här match, säger Hans Malmgren efter matchen.

- Förlust, 1-3, kan tycka att det är lite orättvist resultat. Spelmässigt är vi bra idag, kanske det bästa vi gjort i år hittills faktiskt.

Lagen möttes på skärtorsdagen, då i serien, på exakt samma plats - Malmö IP. Då vann TFF-damerna, tyvärr blev det förlust på onsdagen.

Matchen slutade 3-1 till FC Rosengård 1917, men det var Trelleborgs FF och Ebba Wendt Lundgren som gjorde matchens första mål. Ett skott utifrån i matchminut 29.

Dock kvitterade hemmalaget och gjorde även ledningsmål innan paus. I andra halvlek kom matchens sista mål.

- Vi hade bra intensitet, bra passningsspel och bra fart i det. Men tappade några gånger och låg lite fel i positionerna, vilket också ledde till mål för dem. Men passningsspelet idag är det bästa vi sett på ett tag.

- Kanske låter konstigt att man är lite nöjd när man förlorar. Men vi var bra spelmässigt, hade en jäkla bra attityd idag.

Eftersom det är tätt spelschema var det planerat att det skulle roteras en del i onsdagens match. Tyvärr tvingades Josefine Svensson och Viktoria Persson kasta in handduken tidigt på onsdagen, på grund av sjukdom. Det gjorde att det endast var två utespelare plus målvakt på bänken.

- Viktoria och Josefine kastade in handduken innan idag, så vi var kort med folk. Hade bara Edina Filekovic och Irmeli Jonsson som utespelare på bänken idag. Vi luftade annars idag och de som kommer in gör jättebra ifrån sig, säger Malmgren.

I den andra halvleken tvingades både Matilda Andersson och Tilde Olsson lämna på grund av skador. Matilda så pass att hon tvingades uppsöka sjukhus efter att ha slagit i svanskotan.

- Förhoppningsvis är det inte så farligt med skadorna, men vi vet inte riktigt just nu. Vi hoppas iallafall på att få tillbaka Josefine Svensson och Viktoria Persson till på söndag, samt Hanna Bauer.

- Nu är tjejerna lediga lite, sen lättare träning innan match igen på söndag. Det vi tar med oss härifrån är vårt fina spel och den härliga attityden, avslutar Hans Malmgren.

Nästa match är då i serien, hemma mot Lörby IF på söndag - avspark 14:00.

Startuppställning:

Ronja Andersson, Molly Froste, Saga Ollerstam, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Ebba Wendt Lundgren, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom.

Avbytare:

Erika Nykjaer, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-05-04
Kategori: A-lag