Fotograf: Björn Sandberg

Det är dags för den första omgången av Svenska Cupen 2022-23 och Trelleborgs FF ställs mot seriekollegan FC Rosengård 1917 på bortaplan.

Hans Malmgren om Svenska Cupen

Vi har ju tre allsvenska lag i vår närhet och i och med att det är regional lottning så är det mer eller mindre garanterat att stöta på något av dessa lag innan ett gruppspel. Det gör det naturligtvis svårt att ta sig dit.

Samtidigt är det tufft att ha någon annan typ av lottning i och med att matcherna spelas mitt i veckan och det blir svårt att åka några längre sträckor.

Lotten föll på FC Rosengård 1917, vad är dina tankar om matchen?

Först och främst är det ju lite tråkig lottning i och med att vi spelat en träningsmatch och en seriematch mot laget redan samtidigt som vi nu möter dem i cupen och har dem i serien igen strax innan sommaruppehållet.

Sen är frågan precis som vid förra mötet, att det är lite oklart vilket lag de kommer med till matchen. Det vi vet om är att alla spelare de har är väldigt välskolade vilket gör att det alltid är ett lag som är spelskickligt. Det blir en tuff uppgift mot ett lag som är väldigt starkt på sitt konstgräs på Malmö IP.

Hur är status i laget?

Hanna Bauers rygg klarar inte riktigt av byten mellan vanligt gräs och konstgräs vilket gör att hon inte är med i morgondagens trupp. Det kommer bli en del rotation med tanke på det täta spelschemat.

MATCHINFORMATION
TID: Onsdag 4 maj, 19:15
PLATS: Malmö IP, Malmö
MATCHTRUPP: Ronja Andersson, Erika Nykjaer, Molly Froste, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Ebba Wendt, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom

MOTSTÅNDARKOLL

I division 1 har FC Rosengård 1917 vunnit två matcher, spelat en oavgjord match och förlorat en match, Laget placerar sig på fjärde plats i tabellen och den senaste matchen lagen emellan slutade med TFF-vinst, 2-1.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-05-03
Kategori: A-lag