Fotograf: Björn Sandberg

Hemma mot IK Brage såg det att bli en säker seger på Valborgsmässoafton. Men 2-0-ledningen i andra halvlek blev till oavgjort 2-2 - inom loppet av några få minuter.

Efter en mållös första halvlek gjorde först Fritiof Björkén 1-0 - innan Henry Offia gjorde 2-0. Men matchen slutade oavgjort, med en förlustkänsla.

- Jag har egentligen inget bra svar, för mig så känns det inte som där är något som hotar för att det ska bli match av den här situationen idag, säger en mycket besviken Kristian Haynes efter matchen.

Redan efter några minuter hade hemmalaget ett fint läge, när Henry Offia sprang sig fri och sköt - men IK Brages målvakt gjorde en snygg benparad.

Fler fina lägen skapades men målen uteblev i den första halvleken.

Andra halvlek var sedan dryga fem minuter gammal när det sen då brann till. Simon Amin drog ett fint inlägg till Fritiof Björkén som knoppade in 1-0 till hemmalaget.

Bara några minuter senare utökade Henry Offia till 2-0 på ett liknande sätt, men inlägget stod Bödvar Bödvarsson för den gången. Där och då kändes det som att en säker seger var på gång, med flera fina läge för 3-0 efter.

- Efter 2-0 så trummar vi på, spelarna släpper loss lite, en effekt man har när man tar ledningen och inte backar undan. Men i slutändan är det 90 plus tillägg och det gäller att spela färdigt varende situation lika noggrant matcher igenom.

- Börjar bli dyrbara lärdomar, känns ju helt, helt otroligt hur denna matchen kan sluta på detta sättet.

- Förhåller vi oss till rätt saker, som vi gör när vi spelar bra, så knyter vi ihop denna matchen. Gäller att spela smartare i vissa situationer, noggrannare i vissa situationer. Det blir avgörande.

Istället för seger skulle ledningen vända till oavgjort, precis lika snabbt som ledningen kom till.

I 84e minuten sköt en Bragespelare på täckande TFFare, bollen gick över Kasper Kristensen och i mål. I minuten senare kom kvitteringen.

- Båda är från inkast där vi inte gör rätt saker. En jäkla bitter smak just nu, säger Haynes och suckar.

- Det studsar fram och tillbaka, till slut studsar den in. Känns som det studsar galet för oss, men vi gör inte heller rätt saker.

För andra matchen i rad har TFF tappat en 2-0-ledning.

- Nån konstig trygghetskänsla i 2-0-ledningarna, jag vill inte tro att vi inte har kraft och power. Men vi ligger på och försöker förmedla om hög press, störa dem, stressa dem. Det blir ett motståndarlag som gör desperata saker, ändrar runt och flyttar fram mer och mer.

- Gör att vi håller igen lite också, men vid målen så tappar vi - medans i första halvlek är vi bra. Små skillnader, nånting vi måste ta med oss.

I förra matchen mot Jönköpings Södra IF drog till sist TFF längsta strået och tog tre poäng. På Valborgsmässoafton blev det bara oavgjort, som kändes som förlust.

- En poäng ger oss inte ett skit just nu, när vi är totalt dominerande där ute. Verkligen i underkant att det står 2-0 i matchen. Tydligen kan vi inte paketera matcher och det är extremt frustrerande.

- Viljan att vinna måste vara större än rädslan att förlora, det måste finnas där. Det är det enda vi pratar om att gå för nästa mål, förmedlar inget annat.

I matchen tvingades både Bödvar Bödvarsson och Mikko Viitikko bryta på grund av skador, där Bödvar skadade sitt knä och Mikko fick smäll mot huvudet. Hur allvarliga skadorna är, är för tidigt att säga.

- Det kan vara vad som helst med Bödvars knä, det känns onaturligt, Mikko verkade påtagligt ansträngd av smällen. Vi får ge det lite tid och se, säger Haynes om situationerna.

Matchen Trelleborgs FF - IK Brage slutade 2-2, ett resultat endast gästerna är nöjda med.

- Vi spelar för resultatet och för att vinna, vi gör väldigt mycket rätt saker i sättet vi vill spela. Vi har fler avslut och bra passningsspel, de är här för att fördärva mest. Som matchen gestaltar sig känns det tufft, väldigt väldigt tufft, avslutar Kristian Haynes.

Nästa match är borta mot IF Brommapojkarna, lördagen den 7 maj.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Jesper Modig, Mikko Viitikko (ut 90), Bödvar Bödvarsson (ut 70) - Mohammed Saeid (ut 83), Haris Brkic (ut 83), Simon Amin (ut 70) - Johan Blomberg, Nicolas Mortensen, Henry Offia.

Avbytare:

Andreas Larsen, Anton Tideman (in 70), Herman Hallberg (in 70), Liam Olausson (in 83), Isak Jönsson (in 90), Mouhammed-Ali Dhaini (in 83), Othmane Salama.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-04-30
Kategori: A-lag