Fotograf: Björn Sandberg

Redan klockan 11:00 på Valborgsmässoafton spelade TFF-damerna match - borta mot FC Staffanstorp. Matchen, som spelades på Staffansvallen i Staffanstorp slutade med TFF-seger, 4-0.

Målskyttar var Viktoria Persson, Irmeli Jonsson, Elisa Lang Nilsson och Alice Egnér.

Det var ett TFF som var storfavoriter till att vinna matchen, men såna matcher är alltid lite kluriga. Inför matchen snackade laget mycket om att få utdelning tidigt, så att det inte skulle smyga sig in någon nerv.

- Ja, det har vi gjort. Vi sa inför att den värsta motståndaren här idag är vi själva. Kunna sätta tempo på tillställningen själva och driva matchen, säger Hans Malmgren efter slutsignalen.

- De har släppt in en massa mål hittills, sju senast mot IS Halmia bland annat och var väl lite orolig att de skulle ligga lägre. Kanske att vi kan kräva lite mer av oss själva när de står så högt, sätta in bollarna på tomma ytan bakom. Lite mer skärpa vill vi se, framförallt i andra halvlek, vi bränner ju hur mycket som helst.

Tidig utdelning ja och det kan man väl säga var - exakt det som hände på Staffansvallen. För det hade inte gått många sekunder innan Viktoria Persson gjort matchens första mål.

Efter det tidiga ledningsmålet radade gästande Trelleborgs FF upp mängder med högoktaniga målchanser. Men på något sätt så trillade bollen inte in i nät igen - förrän i matchminut 39, när Irmeli Jonsson satte bollen.

Det var spel mot ett mål i egentligen hela matchen och i andra halvlek avtog inte målchanserna direkt. 

Elisa Lang Nilsson gjorde 3-0 tio minuter in och Alice Egnér 4-0 några minuter senare. Efter det skulle det inte bli fler mål, men gästerna hann bränna en straff, samt frilägen på Staffansvallen.

Matchen slutade 4-0 till Trelleborgs FF, men hade kunnat sluta och kanske borde - med betydligt större siffror än så.

- Det hade kunnat vara tvåsiffrigt här idag om vi hade haft skärpan påskruvad ordentligt. Samtidigt så kanske det är här man ska bränna och få stolpe in mot topplagen. Kanske koncentrationsförmågan som gör att det inte blir fler mål, att behålla fokus hela vägen in. Saknades ju inte läge att spä på direkt.

- Får bra balans emellanåt, framförallt i första halvlek. Vi äger boll på deras halva som vi pratat om, får våra centrala mittfältare i bra positioner där vi kan få till spelvändningar. Då kan vi också få med våra ytterbackar som blir solo på sina kanter. Det är jag nöjd med - men resultatmässigt kanske inte. Vi har mer att kräva, mer än fyra baljor ska vi kunna göra mot dessa.

4-0 och tre härliga poäng ner i fickan. Tre poäng är förstås alltid tre poäng, samt fick Ronja Andersson i TFF-målet hålla nollan.

Nu går damerna in i en hektisk vecka, med match i veckan i Svenska Cupen och seriematch igen till helgen. På lördagen byttes det friskt på Staffansvallen, så att det är så fräscht som möjligt i laget.

- Nu jobbar vi vidare, Rosengård 1917 i veckan i svenska cupen, sen match igen hemma mot Lörby på söndag. Intensiv vecka och då var det skönt att kunna spela alla i denna matchen. Vi satte in allihopa, det var medvetet, med tanke på vad vi går in i så vill vi vara fräscha. Men spelar inte så stor roll hur vi byter, vi har bra spelare i denna truppen.

Segern 4-0 mot FC Staffanstorp på lördagen är också den tredje raka. Andra raka med resultatet - 4-0.

- Tre poäng är alltid tre poäng och det är någonstans det viktigaste, avslutar Hans Malmgren.

Se damernas tabell här.

Startuppställning:

Ronja Andersson, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Alice Egnér, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Hanna Bauer, Molly Froste, Johanna Persson, Ebba Wendt Lundgren, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-04-30
Kategori: A-lag