Fotograf: Björn Sandberg

15:00 är det avspark mellan Trelleborgs FF och IK Brage på Vångavallen. Fira valborgsmässoafton på Vångavallen tillsammans med oss och stötta laget till 3 poäng. Biljetter köper du här.

Kristian Haynes om IK Brage

Brage har börjat säsongen starkt och jag tyckte de såg intressanta ut redan i cupspelet mot bra lag. En hel del förändringar på spelarsidan under vintern vilket gör att de ser lite annorlunda ut mot förra säsongen men de verkar ju fått bra träff på det. Det är ofta tuffa matcher mellan oss och jag förväntar mig inget annat imorgon.

Ett sent avgörande senast efter att ha haft en till synes komfortabel ledning efter första halvlek, vad säger du om matchen?

Vi gjorde en väldigt bra insats, där vi helt klart var värda tre poäng. Det hade varit tufft att vända hemåt utan samtliga poäng, så det är klart det sena avgörandet kändes väldigt bra. Vi har bra fart i vårt anfallsspel matchen igenom och gör också två mål framåt men släpper in en reducering på ett skott utifrån som tar på en rygg och ställer Kasper i målet. Reduceringen skapar energi i motståndarlaget och gör att vi kanske blir lite passiva men jag tycker ändå det inte skapas jättemånga farligheter mot vårt mål men det är klart att det är frustrerande när kvitteringen kommer.

Att vi lyckas kliva fram och göra ett avgörande med så lite tid kvar, när vi tappat ledningen vi hade, är riktigt starkt och jag är imponerad av spelarna ute på planen att de tar sig samman och tar hand om samtliga poäng.

Hur är status i truppen?

Både Abel och Lukas klev av U21-matchen med skador, så båda två kämpar med rehab just nu där Abel är längre ifrån återkomst till träning än vad Lukas är. Ingen av spelarna var med i förra matchens trupp vilket gör att det inte är några förändringar där inför morgondagen.

MATCHINFORMATION

TID: Lördag 30 april, 15:00
PLATS: Vångavallen | Biljetter köper du här!
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Jesper Modig, Nicolas Mortensen, Mohammed Saeid, Herman Hallberg, Isak Jönsson, Henry Offia, Anton Tideman, Simon Amin, Bödvar Bödvarsson, Haris Brkic, Othmane Salama, Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Liam Olausson
INTE MED I MATCHTRUPP: Petar Petrovic (långtidsskadad), Abel Ogwuche (skadad), Lukas Minter Wettergren (skadad), Tobias Karlsson

MOTSTÅNDARKOLL

IK Brage ligger på tredje plats i tabellen efter fyra omgångar. De har vunnit tre av dessa matcher och har 9-4 i målskillnad. Senast besegrade de IF Brommapojkarna med 3-1.

Huvudtränare är Klebér Saarenpää.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-04-29
Kategori: A-lag