Fotograf: Björn Sandberg

Valborgsmässoafton bjuder på en tidig match för Trelleborgs FF när man möter FC Staffanstorp på bortaplan redan klockan 11:00. Efter tre omgångar placerar sig TFF på en fjärdeplats i tabellen efter två vinster och en förlust.

Hans Malmgren om FC Staffanstorp

En nykomling som haft en tuff start på sitt Division 1-äventyr. Vi mötte dem i säsongens första träningsmatch och vann komfortabelt och jag tror de kommer få fortsatt tufft den här säsongen.

Två raka vinster, vad krävs för att ta tredje raka?

Det är alltid speciellt med matcher som folk runt omkring tycker att man bara "ska" vinna och det gäller att vi aldrig underskattar motståndaren. Det krävs att vi drar upp tempot, som jag vet att vi kan, och att vi gör jobbet där ute på planen. Vi har haft två matcher där vi gjort en hel del bra saker men också saker där vi måste bli bättre.

Vi vill bli bättre på det här med att äga boll på motståndarens planhalva, så det hoppas jag att jag får se resultat av imorgon. Det är en speciell starttid på matchen så det krävs också att vi förbereder oss på rätt sätt för det.

Hur är status i laget inför morgondagen?

Det är en bra status i laget. Vi har mer eller mindre samma matchtrupp som de senaste matcherna vilket är bra. Vi går in i ett lite tätare matchschema kommande vecka vilket gör att vi måste vara smarta gällande rotation på spelare.

Vi går in i lite tätare matchschema så rotation kommer det att bli men till imorgon så har vi mer eller mindre samma trupp som senast. Tryckt på lite tuffare i träning den här veckan för att försöka få upp tempot inför imorgon.

MATCHINFORMATION
TID: Lördag 30 april, 11:00
PLATS: Staffansvallen, Staffanstorp
MATCHTRUPP: Ronja Andersson, Erika Nykjaer, Molly Froste, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Ebba Wendt, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom, Hanna Bauer

MOTSTÅNDARKOLL

FC Staffanstorp är nykomlingar i Division 1 och har förlorat samtliga tre matcher den här säsongen mot Färjestaden (2-3), Älmhult (1-3) och Halmia (0-7).

Tränare är Ioannis Soberg Fasiol.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-04-29
Kategori: A-lag