Fotograf: Björn Sandberg

Det blev en helt osannolik avslutning på Stadsparksvallen på lördagen, när Trelleborgs FF tog tre poäng mot Jönköpings Södra IF.

Segersiffrorna skrevs till slut till 3-2 efter ett sent avgörande från Fritiof Björkén. De andra målen gjordes av Bödvar Bödvarsson och Nicolas Mortensen.

- Usch vilken grej det här var, säger Kristian Haynes samtidigt som han drar en lättnadens suck.

- Väldigt många saker som var bra idag, i defensiven - men också i offensiven med bra bollvinster, skapade lägen och det allmänna spelet. J-Södra strävade mest efter att ha bollen, de är så svåra att möta och vi har haft svårt för dem länge. Men det var svårt för dem idag istället, för vi är skickliga.

Trelleborgs FF stod för en närmast fantastisk första halvlek på Stadsparksvallen. Där man skapade massvis med chanser och gjorde två mål.

Första målet i matchen, dessutom första målet i TFF-tröjan - gjorde Bödvar Bödvarsson, efter att han tryckt in en målvaktsretur från nära håll.

- 1-0 kommer på en fast situation och det kändes viktigt för oss. Fasta situationer i sig är viktigt, men vi har inte känts så farliga där än - så viktigt att komma igång där, säger Haynes.

- Fasta situationer i dagens fotboll kan vara helt avgörande. Jesper Modig vinner nickduellen så bollen hamnar hos Bödvar och gör mål.

2-0 till gästande TFF kom när matchuret tickat upp till 40 och det var genom Nicolas Mortensen. Glädjen vid målet gick inte att ta miste på. Målet gjorde han genom en elegant lobbnick över J-Södras målvakt.

- Blev väl lite orolig när han missade sitt första farliga läge, att det skulle gå stolpe ut idag igen. Men sen visar han klass på sitt mål, jättefin nick och kyligt - för det känns som han gör det medvetet. Förlösande för alla, inte minst för honom själv.

- Vi går till paus med 2-0 och känslan var att vi hade stor kontroll över allt på Stadsparksvallen. Bortsett från ett friläge så har de inte så mycket.

Ledning med 2-0 i paus och det kändes verkligen som att Trelleborgs FF var på väg mot tre poäng. Det skulle också bli tre poäng, men matchen fick ett närmast osannolikt slut.

- I andra har vi inga andra ambitioner än att fortsätta i samma spår, men det finns alltid två lag på banan. Vi hinner väl bränna nåt läge, några bra chanser att punktera. Men vi vet hur det är med fotboll, punkterar du inte matchen så kan det svänga, säger Haynes.

Efter något bränt läge för att punktera matchen så reducerade hemmalaget, något turligt. Sen kvitterade man också på stopptid.

- Reduceringsmålet kommer från egentligen inget, ett skott som touchar in i mål. Sen kommer kvitteringen, en förlupen boll som vi ska hantera bättre, bollen måste bort. Där och då var det en sjukt jobbig känsla att tappa tre poäng.

- 2-2 hade varit tungt, då prestationen är så bra att det ska leda till tre poäng. Vi skapar ju mycket, men man måste ju också förvalta det.

Trelleborgs FF har fina minnen från just Stadsparksvallen, med den säkrade uppflyttningen till Allsvenskan för något år sedan.

På lördagen skapades ett nytt härligt minne, för direkt efter kvitteringen avgjorde Fritiof Björkén matchen. Inhoppande Anton Tideman slog ett kalasinlägg till Fritiof som satte 3-2 till TFF.

- Sen, 3-2, var vi hittar den kraften vet jag inte. Vi hade ställt om till 4-5-1, men får ut bollen till Anton som gör ett fint inlägg till Fritiof. Obeskrivlig känsla. Så mycket skönare att lämna Jönköping med tre poäng än bara en, avslutar Kristian Haynes.

Segern på lördagen var den andra i årets Superetta. På lördag, på Valborgsmässoafton, kommer IK Brage på besök till Vångavallen - då kör vi tillsammans för en ny trea. Köp Biljett till matchen här.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Jesper Modig, Mikko Viitikko, Bödvar Bödvarsson - Mohammed Saeid (ut 79), Haris Brkic (ut 85), Simon Amin (ut 79) - Johan Blomberg, Nicolas Mortensen (ut 86), Henry Offia (ut 90).

Avbytare:

Andreas Larsen, Anton Tideman (in 90), Isak Jönsson (in 85), Herman Hallberg (in 79), Mouhammed-Ali Dhaini (in 79), Liam Olausson, Othmane Salama (in 86).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-04-23
Kategori: A-lag